© Aksaray 68 Haber 2021

Özdemir Hem Partisinden, Hem de Belediye Meclisinden İstifa Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde bebek katili, terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili “Gelsin mecliste konuşsun” sözlerinin yankıları ve tepkileri devam ederken Aksaray’da Bahçeli’nin bu çağrısına ilk ciddi tepki MHP belediye meclis üyesi ve Ocak başkan yardımcısı Av.Yunus Emre Özdemir’den geldi. Özdemir sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada hem parti üyeliğinden hem de MHP belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde PKK Elebaşı, terörist ve bebek katili APO (Abdullah Öcalan) ile ilgili; “Gelsin TBMM de konuşsun” sözleri ülke çapında olduğu gibi Aksaray’da tepkilere neden oldu. Aksaray’da MHP genel başkanı Bahçeli’nin “APO’yu TBMM’ye davet eden” açıklaması ile ilgili en ciddi ilk tepki ise MHP belediye meclis üyesi Avukat Yunus Emre Özdemir’den geldi. Hem MHP teşkilatına hem de Aksaray belediye başkanlığına verdiği dilekçeler ile hem parti üyeliğinden hem de Meclis Üyeliğinden istifa ettikten sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Av. Yunus Emre Özdemir yazılı olarak yaptığı açıklamasında; “Uzun yıllardır mensubu olduğum, gönül verdiğim, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (üyelikten) istifa etmiş bulunuyorum. Bu kararı almak elbette ki benim için kolay olmadı. Ancak yaşanan hadiseler ve duyduğumuz söylemler herkesin malumudur. Bazı sözler, siyasete ya da politikaya uygun düşer mi bilmem ama töreye aykırıdır. İnandığım fikir ve ülkünün her zaman arkasındayım. Milliyetçilik bir fikir hareketidir, dik duruşun adıdır. Bu nedenle, istifamı sunmuş bulunmaktayım. Başka bir siyasi tercihi olacak mı diye düşünenlere ülkücü şehidimiz Ali Metin Tokdemir'in sözleri ile cevap veriyorum: "Ülkücülük bazen evinin bir köşesine çekilip, lekesiz ve onurlu bir şekilde yaşamaktır..."

Ülkü Ocakları'na mensup yiğit kardeşlerim, genç bozkurtlar... Bu davanın içinde, sizinle birlikte yürüdüğüm yollar benim için en güzel olanıdır. Sizin için verdiğim değer ve bendeki kıymetiniz hep farklıdır. En zor günlerinizde, ihtiyaç hasıl olduğunda, bir ağabeyiniz, reisiniz olarak şartlar ne olursa olsun yanınızda olacağıma söz verdim. Sözümü tuttuğumu düşünüyorum. Ayrıca birlikte içtiğimiz çayın, beraber yaptığımız eğitim seminerlerinin, ülkü evlerinde birlikte açtığımız iftarın bendeki yeri ayrıdır. Ülkümüz etrafında bir olmak ve sizleri yetiştirmek belki de davamız için en büyük yatırımdır. Sizlerle her zaman gönlüm bir olacaktır. Unutmayın ki zafer Allah'a inananlarındır, milliyetçilik son damla kana kadar yaşayacaktır... Üzerinizde hakkım var ise hepinize hakkımı helal ediyorum, sizler de bana haklarınızı helal ediniz...

Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifa etmiş bulunmaktayım. Parti üyeliğinden istifa edip de yine parti listesinden hak kazandığım bir göreve devam etmenin etik olmadığını düşünüyorum. Beni tanıyanlar bilir ki; siyaseti kullanarak hiçbir menfaat ya da makam hevesim olmamıştır. Sadece davaya ve ülküye hizmet bilincinde yaşamışımdır. Bu nedenle, bu göreve gelmemde destek olan tüm parti mensuplarına öncelikle teşekkür ederim, ancak kısa süre zarfında bu görevden istifa ettiğim için de yine bana destek olan tüm herkese özür borçluyum. Ülkemiz adına en güzelini ve en iyisini temenni ediyorum” dedi. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER