© Aksaray 68 Haber 2021

Ortaköy’de Halk Değişim Diyor

31 Mart yerel seçimleri öncesi Aksaray’ın nüfus olarak en büyük ilçesinde aday listeleri için meraklı bekleyiş sürerken Ortaköy’de halkın büyük bölümü değişim diyor.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde il merkezinde partiler ve adayların çalışmaları sürerken ilçelerde de seçim çalışmaları sürüyor. Aksaray’ın en büyük nüfusuna sahip olan ilçesi Ortaköy ilçesinde Ak Partiden çok sayıda isim belediye başkan adaylığı için yarışırken MHP’de de adaylık başvuruları sürüyor. Ortaköy merkezinde yerel seçimler hakkında konuşan vatandaşların büyük bölümü değişim istediklerini yüksek sesle diler getirdiler.

Muhabirlerimizin yerel seçimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Ortaköylülerin yüzde 80’i değişim istediğini belirtirken yüzde 20’lik bir bölüm de mevcut belediye başkanından memnun olduklarını ve yeniden aday olması durumunda belediye başkanını destekleyeceklerini belirttiler. Geride kalan 56 ayda belediye başkanının beklenen atılımı gösteremediğini ifade eden vatandaşlar Ortaköy’de değişimin şart olduğunu açık bir dille ifade ettiler.

Zabıta Memurlarından Baskı ve Taciz

Ortaköy ilçesinde seçimler için çalışmalarını sürdüren muhabirlerimizin röportaj yaptığını gören zabıta memurları yapmaları gereken denetim görevlerini bırakarak halk röportajları bitene kadar ekibimizi ve konuşanları bir an olsun yalnız bırakmadılar. Röportaj veren ve kameralar karşısında konuşan esnaf ve vatandaşları not aldıkları gözlenen zabıta memurları ekibimizin işini yapmasını önlemek için tüm yollara başvururken ilçeden ayrılmak için harekete geçen muhabirlerimiz ilçe çıkışına kadar zabıta aracı ile takip edilerek araç ile taciz edildi. Yapılanlar konusunda asli görevlerini bir kenara bırakıp halkın beklentilerini ifade etmelerini önlemeye çalışan zabıta memurları hakkında Ortaköy belediye başkanının nasıl bir yol izleyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER