© Aksaray 68 Haber 2021

Onlara Kural Yok

Son aylarda artan motosiklet kazaları devam ederken kural tanımayan sürücülere tepkiler artıyor. Ak Parti il başkanı Hamza Aktürk’te bu konuda gereken çalışmaların bir an önce başlatılması çağrısında bulundu.

Artan akaryakıt fiyatları ve il genelinde yaşanan otopark sıkıntıları nedeniyle büyük avantaj sağlayan motosiklet ve elektrikli bisikletlerin neden olduğu trafik sorunları artmaya devam ederken motosiklet ve elektrikli bisikletlerin yaz başından beri neden olduğu kazalardaki ölüm ve yaralanma oranında da büyük artış olduğu verilere yansıyor.

Özellikle çocuk yaştaki kullanıcılar ile moto kuryelerin trafikteki neredeyse hiçbir kurala uymamaları araç sürücüleri ile yayalar tarafından da tepkilere neden olurken bir tepki de Ak Parti Aksaray il başkanı Hamza Aktürk’ten geldi. Aktürk katıldığı bir televizyon programında bu yaz döneminde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı motosiklet kazalarına dikkat çekerken son aldığı bilgilere göre Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 kazazedenin ölüm kalım savaşı verdiği bilgilisini aktardı.

Moto kuryeler ile çoğunlukla çocuklar tarafından kullanılan elektrikli bisikletler konusunda denetim mekanizmasının en kısa sürede harekete geçmesi çağrısı yapan Aktürk özellikle elektrikli bisiklet kullanıcıları ile moto kuryelere dikkat çekti.

Son Verilere göre Aksaray’da Tescilli 25 Bin 934 Motosiklet Bulunuyor

Türkiye İstatistik Kurumunun 31 Ağustos verilerine göre Aksaray’da tescilli motosiklet sayısının 25 bin 934’e yükseldiği öğrenilirken tescili yapılmayan ve tescil zorunluluğu olmayan motorlu ve elektrikli bisikletlerin de bu sayıya eklenmesiyle sayının 50 bin civarına yaklaştığı tahmin ediliyor.

Gerek TÜİK verileri gerekse de il merkezinde artan motosiklet ve kullanıcılarının kural tanımaz hareketleri halk tarafından da tepkilere neden olurken, “Kuryeler ile çocuklara verilen elektrikli bisikletler konusunda acil önlemler alınmalı” diyen vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafik sorunu merkezin çarpık yapılaşması nedeniyle sıkıntılıyken son yıllarda motosikletler de büyük sıkıntı olmaya başladı. Motosiklet kullanan kuryelerin trafikteki tüm kuralları yok saymaları kaza riskini artırırken son aylardaki motosiklet kazalarındaki hayatını kaybedenlerin ve yaralananların da oranı sorunun geldiği noktayı ortaya koyuyor. Bu araçlar ve bu araçları kullananlara ters şeritten gitmek, sağ tarafından araç geçmek, trafik ışıklarında beklememek gibi hakları kim verdi bilmiyoruz. Ama bu araçları kullanan özellikle de kuryeler bu kurallar yokmuş gibi davranıyor. Kaldırım ve refüj üzerinden istedikleri yerlerden gelen araçlara aldırış etmeden yola çıkıyorlar. Ya kendi canlarını ya da başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar.

Bu araçlarla beraber çocuklara oyuncak olarak alınıp verilen elektrikli bisikletler de sorunu artırmaya başladı. Kaldırımlar başta olmak üzere ana yollarda bile yan yana dizilen bisiklet kullanıcıları gelen araçlara aldırış etmeden gezilerine devam ediyor. Bu konuda artık birilerinin bir şeyler yapmasının zamanı geldi de geçti bile” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER