© Aksaray 68 Haber 2021

Onlara Her Şey Serbest mi?

Sanal mağazalar ile paket gıda satışının artması ile Aksaray trafiğinde sayıları hızla artan kuryelerin şehir trafiği içerisindeki düzensizlikleri otomobil sürücüleri başta olmak üzere birçok vatandaşın tepkilerine neden oluyor.

Aksaray’da son yıllarda artan sanal alışverişler başta olmak üzere gıda satışı yapan bazı lokanta ve dönercilerin kuryeleri tarafından kullanılan motosikletler ve elektrikli bisikletlerin şehir içerisindeki tüm trafik kurallarını yok saymaları trafikteki diğer araç sürücüleri kadar yayalarında tepkilerine neden olmaya başladı.

Kuryeler tarafından kullanılan 2 tekerlekli ulaşım araçlarının çok büyük kısmının şehirdeki trafik ışıkları başta olmak üzere hiçbir kurala uymadığını iddia eden vatandaşlar açıklamalarında; “Aksaray’da son bu yaz trafik kazalarında motosikletler ya baş sorumlu ya da sebep.

Şehrin her köşesinde çoğunlukla çocuklar tarafından kullanılan bu araçlar hızları ve park sıkıntılarının olmaması nedeniyle kurye araçları olarak kullanılıyor. Ancak bu sayının artması ile bu araçları kullananlar neredeyse hiçbir trafik kuralına oymuyor. Şehirdeki 1 lokanta ile 1 dönerci dükkânının motosikletlerini kullananların yaptıkları hareketlerden bıktık usandık. Trafikte kırmızı ışık yansa da bu araçları kullananlar direkt olarak trafiğin içerisine dalıyor ve kazalar için risk oluşturuyorlar. Ya da en arkadan gelip ışıkta bekleyen aracın önüne geçerek cep telefonlarıyla oynamaya başlıyorlar. Kask takmak trafik kurallarını uyguladıkları anlamına gelmiyor. Trafikte kurallara uymak gerektiği gibi diğer sürücülere de saygılı olmak gerekiyor” derken yayalar da kaldırımlar, yaya geçitleri ile trafik ışıklarında motosiklet kullanıcılarının çok büyük bölümünün dikkat etmediğini belirterek yaptıkları açıklamada; “Motosiklet kullanımı il genelinde yayıldı. Dar gelirli kişiler için en verimli ulaşım aracı olduğu gibi park sorunu konusunda da avantaj sağlıyor. Ancak son dönemde birçok motosiklet kullanıcısı yayalar için geçir noktası olan yaya geçitlerinde yayaların üzerlerine motorlarını sürmeye başladılar. Otomobil ve kamyonetlerin durdukları geçitlerde ne yazık ki bu araçları kullananlar durmuyor. Bununla beraber kırmızı ışık yanmasına rağmen araç aralarında hızla gelen kurye araçları bir paket daha fazla götürebilmek adında kırmızı ışıkta geçerek akan trafiğe karışıyor. Yayaların kullanacakları kaldırımlarda da artık motosiklet ve elektrikli bisikletleri görmek istemiyoruz. Bu konuda artık bir denetleme yapılmalı ve gerekenlerin yapılmasının zamanı geldi” dediler. (Haber: E. BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER