© Aksaray 68 Haber 2021

Okullarının Derecesi Farklı, Sorunları Aynı

Aksaray’da öğrenim gören ilköğretimden üniversiteye kadar öğrencilerin en büyük sorunlarının başında ulaşım gelirken ikinci sorun olarak da kantin ücretleri gösteriliyor.

2023-2024 Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin en çok şikâyet ettikleri konular ve sorunlar da geçtiğimiz yıl olduğu gibi ulaşım ve beslenme oldu. İlkokul öğrencilerinden Üniversite öğrencilerine kadar olan öğrencilerin çok büyük bölümü servis araçları ve şehir içi ulaşımdan memnun olmadıklarını belirtirken bazı öğrenciler de gerek okul kantinleri gerekse okul dışındaki gıda işletmelerindeki fiyatların fazlalığından şikâyet etti.

Aksaray Üniversitesinden merkeze gelen veya merkezden Üniversite istikametine giden öğrencilerin uzun süren bekleme süreleri ile tamamen doldurulan araçlardan rahatsız oldukları belirtilirken belli saatlerde araç sayısının artırılması isteniyor. İlk, orta ve lise dengi okullara giden öğrenciler ile velilerinin en büyük sorunlarının başında yüksek bedelli servis ücretleri geliyor.

Ulaşım sorunu dışında kalan diğer bir sorun ise kantinler ve eğitim kurumlarının yanındaki gıda işletmelerindeki yüksek fiyatlar olduğunu belirten öğrenciler; “Aksaray il dışında gelen öğrenciler için ulaşım ve diğer sorunların yaşanmaması gereken bir şehir. Ancak her eğitim dönemi aynı sorun yaşanıyor. Bu Üniversite ile merkezdeki ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor. Okula gidiş ve geliş saatlerinde minibüs sayısı artırılsa bir sorun yaşanmayacakken bu tedbir alınmıyor. Alınsa da yetersiz geliyor. Tıka basa doldurulan minibüslerde durumdan şikâyetçi olma hakkımız bile yok. Diğer bir sıkıntı da bulunduğumuz bölgelerdeki kantinlerdeki fiyat tarifeleri. Bu işletmeleri yapanlar karşılarındakilerin öğrenci olduğunu düşünmüyor. Şu anda eğitim gören neredeyse hiç mutlu değil” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER