© Aksaray 68 Haber 2021

Okul Kantinleri de Bakanlığın Merceği Altında

Ülke genelinde artan gıda denetimleri okullarda da başlıyor. Tarım bakanlığı milyonlarca öğrencinin gıda ihtiyacını karşılayan okul kantinleri için denetimlerin yapılacağını duyurdu.

Son günlerde ülke genelini meşgul eden en önemli konuların başında gelen gıdada sahte veya yasaklı ürünler konusunda üretici ve satıcı firmaları tek, tek denetleyen ve bunu kamuoyu ile paylaşan tarım bakanlığı denetimlerin kapsamının genişleyeceğini duyurdu.

Özellikle öğrenci velileri tarafından çoğu zaman şikayet konusu olan okul kantinleri konusunda da harekete geçileceği ve milyonlarca öğrencinin faydalandığı kantinlerin de sürekli olarak denetiminin tarım il müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılacağı duyuruldu.

Okul kantinleri denetimleri konusunda konuşan vatandaşlar da “Geç bile kalınmış” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Okullar Aksaray’da neredeyse kapalı kutu. Kantinlerde öğrenciler ne kadar sağlıklı ürün alıyor bu durumu sadece idare ve kantin işletmecileri biliyor. Bu kantinler konusunda sürekli denetim yapılmalı. Bu denetimlerde sağlıksız ürünler kadar malzemeden çalan işletmelerde tespit edilerek gerekli işlemler yapılmalı. Bu çocuklara satılan tost ve benzeri ürünlerin nasıl şartlarda yapıldığı da yerinde görülmeli. Bu ürünlerin içerisindeki malzemelerin kalite ve gramajları da kontrol edilmeli” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER