© Aksaray 68 Haber 2021

“Okul Güzergahlarına Ek Seferler İstiyoruz”

Okul servis fiyatlarında sınırların zorlandığı Aksaray’da veliler özellikle merkezden uzak olan liseler başta olmak üzere ulaşım sıkıntısı olan okullar için halk otobüsü sefer sayılarının artırılmasını istiyor.

2024-2025 Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla okullardaki en önemli sorunlardan bir tanesi bu yılda tartışılmaya başladı. Özellikle merkezden uzak olan ortaokul ve liselerde eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin velileri çocuklarını okullara servis araçlarıyla göndermek yerine toplu taşımayı tercih edeceklerini söylediler.

Okul servislerindeki anormal ücretler ile çocukların okullar için toplanma saatlerinin sıkıntı yarattığını belirten veliler açıklamalarında; “Aksaray’da en büyük sorunlardan olan okul ulaşımları konusunda bu sene şehri idare edenlerden bir çözüm bekliyoruz. Artık biz çocuklarımızı eğitim görüyor diye servis araçlarına bindirmek istemiyoruz. Özellikle merkezden uzak olan bazı okulların servis işini alan servisçiler ile geçtiğimiz yıl sıkıntılar yaşadık. Fiyat konusuna ek olarak başka yerlerin servis işlerini de alan bu kişiler çocukları erkenden toplarken adeta yarış halindeler. Bu konuda yetkilileri de göreve davet ediyoruz. Merkez dışında kalan okullarda ulaşım en büyük sorun haline geldi. Bizler okulların giriş v çıkış saatlerinde bu okullara giden halk otobüsü sayısının artırılmasını istiyoruz.

Alternatif bir taşıma sistemi olmadığından okul yollarında öğrenciler ile servisçiler arasında sıkıntılar da yaşanıyor. Polis okulu civarı ve OSB bölgesi olmak üzere merkez dışında kalan yerler tespit edilerek öğrencilere alternatif bir ulaşım şekli sunulmalı. Kısacası bizler çocuklarımızı servis araçlarıyla okullara göndermek istemiyoruz. Ayda 20 gün için 2 bin liranın üzerinde fiyat istenirken bu ulaşımı çocuklar halk otobüsü ile yapsalar 400-500 lira gibi bir ücrete bu sorunu çözebilir. Ayrıca ek tatil günleri, kar tatilleri ve yarıyıl tatilinde okullara gidilmeyen sürenin bile ücretlerini ödemek zorunda kalıyoruz. Servis ücreti geciktiğinde çocukları azarlayan da, yolda indiren de var” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER