Ne Zaman Sona Erecek?
GÜNDEM
Aksaray’da halkın en çok ilgi gösterdiği mesire alanı olan Kılıçaslan parkı içerisinde devam eden kanal çalışması sürerken çalışmaların uzaması tepkilere neden olmaya başladı. Çalışmaların ağır ilerlemesinden şikâyetçi olan vatandaşlar çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediklerini söylediler.
Aksaray’da özellikle hafta sonları ve akşam saatlerinde halkın en çok ilgi gösterdiği mesire alanı olan Kılıçaslan parkı içerisinde aylar önce başlatılan ve çok sayıda ağacın sökülmesi ile tepkiler toplayan kanal ıslah çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle parkın 3’üncü etabı şantiye alanına çevrilirken hafta sonu ve akşam saatlerinde bölgede piknik yapmak isteyen vatandaşlar sürecin uzamasına ve tahrip edilen alanlara tepki göstererek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da sıkıntılı olan mesire alanları konusunda sıkıntı yaşanmasına rağmen bu sene de Kılıçaslan parkı içerisinde kanal çalışması başlatıldı.
Park içerisindeki çok sayıda yetişmiş ağaç kesilerek ortadan kaldırıldı. Bu kadar yeşile ihtiyaç duyulan bir şehirde bu ağaçlar kurtarılabilir miydi? Bunu bilmiyoruz ama çalışmalar halen devam ediyor ve ne zaman biteceği de belirsiz. Yoğunluğun arttığı bölgede insanlar yer bulamazken piknik alanı da daraltılmış durumda.
Bu çalışma gerekli olduğu için yapılıyordur ama bu çalışmanın belli bir takvime göre yapılması ve en kısa sürede bitirilmesi gerekiyordu. Yaz ayı geldi ve kanal çalışması halen sürüyor. Regülatör bölgesine doğru ilerleyen çalışmanın biteceği tarih bilinmezken bu alanda çocuklar için de büyük riskler oluşmaya da başladı. Daha fazla çevre felaketine neden olmadan ve daha fazla ağaç kesmeden çalışmaların en yakın zamanda tamamlanmasını umut ediyoruz” dediler. (Haber/Fotoğraf:Elif BUDAK ÇALIŞKAN)
TÜM HABERLER