© Aksaray 68 Haber 2021

Narkotik TIR’ı Yarın Üniversitede Olacak

Emniyet genel müdürlüğüne ait ve envanterde sadece 2 adet olan Narkotik TIR’ının son adresi Aksaray 15 Temmuz milli irade meydanı oldu. TIR Bugünde Aksaray üniversitesi kampüs yerleşkesinde olacak

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadelede tüm ekipman ve eğitim araçlarını kullanan il emniyet müdürlüğü son olarak Türkiye’de yalnızca 2 adet bulunan ve illerde öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara içerisindeki ekipmanlar ile bilgilendirme yapılan Narkotik TIR’ını Aksaray’a getirdi. 15 Temmuz milli irade meydanında kapılarını Aksaraylılara açılan TIR’a ilgi fazla olurken TIR’ı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da ziyaret etti.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada; “Dönemin en tehlikeli en stratejik tehlikesi olarak uyuşturucu ile mücadele gündemimizde bulunuyor. Top yekûn ve kararlılıkla mücadele vermek üzere sahalardayız. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın direktifleri ile kendi himayelerinde bu kararlılığımızı ülke çapında sürdürüyoruz. Aksaray’da bulunan tüm kamu kurumlarımızla, emniyetle, jandarmayla, başsavcılığımızla, adliyemizle, üniversitemizle, belediyemizle, bütün sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte omuz omuza mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu noktada vatandaşımızın destekleri çok değerli ve kıymetli. Ailelerimizin ve okul yetkililerimizin özellikle gençlerimiz için destekleri önem arz ediyor. Narkotik olarak mücadele kapsamında Konya Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen Narkotik Tır hizmete sunuldu. Bu tırın içerisinde yerleştirilen kioks cihazları ile narkotikle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları gösteriyoruz. Zehrin, narkotiğin, uyuşturucunun insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu, insanın yapısını ve düşüncesine nasıl bozduğunu kısacası hayatını nasıl kaydırdığını burada özellikle öğrencilerimize ve gençlerimize yerinde göstererek farkındalığı sürdürmeye gayret ediyoruz” derken alanı ziyaret eden vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda; “Son yılların belası olan ve hızlı bir şekilde yayılmaya çalışılan uyuşturucu belası konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencileri uyuşturucunun vereceği zararları anlatmak ve aileleri de uyarmak için önemli bir araç olan Narkotik TIR’ının Aksaray meydanında kurulması önemli. Bu TIR içerisinde çeşitli ekranlar ve bilgilendirme alanları var. Öğrenciler başta olmak üzere bir çok kişi de TIR’ın içerisini görerek uyuşturucu konusunda önemli bilgiler ediniyorlar. BU TIR’ın Aksaray’a getirilmesinde emeği olan Emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” derken Narkotik TIR’ının Yarın Aksaray Üniversitesi kampüsünde duracağı öğrenildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER