© Aksaray 68 Haber 2021

MTV Kararı Konusunda Konuşan Aksaraylılar; “Yatırmıyoruz Deniliyor, Aslında Yatıramıyoruz”

Haftalardır merakla beklenen ek MTV kararı sonrası hayal kırıklığına uğradıklarını belirten araç sahipleri yaşanan ekonomik süreç nedeniyle ek vergiyi yatıramadıklarını söylediler.

Araç sahiplerinin merakla beklediği ek motorlu taşıtlar vergisi kararını geçtiğimiz hafta açıklayan Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar gündeme otururken aynı mahkemenin 2003 ve 2023 kararları da tartışma konusu oldu.

Bir kereye mahsus olarak deprem nedeniyle talep edilen ek motorlu taşıtlar vergisi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu yapmış ve bu başvuru nedeniyle ek verginin ilk taksitini birçok araç sahibi yatırmamıştı.

2003 Yılında da aynı başvuruda iptal başvurusu veren Anayasa Mahkemesinin kararı ile hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden araç sahipleri “Aynı Mahkeme, aynı başvuru, tamamen zıt iki karar” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz çok zor bir ekonomik süreçten geçiyor. Bu süreçte artık bizler halk olarak tamamen bunaldık. Ek vergi, zam, araç sigortalarındaki artış, akaryakıt fiyatları gibi masraflar nedeniyle çıkmazın içerisindeyiz. MTV’leri zor öderken bu yıl ek MTV getirildi. Bu vergi konusunda bir siyasi 2003 yılındaki gibi yine Anayasa Mahkemesine başvurdu ve bizler rahat bir nefes aldık. Çünkü aynı mahkeme aynı başvuru konusunda 2003 yılında gerekçeleri ile ek MTV’yi iptal etmişti. Ancak aynı başvuru ve konu bu kez de başvuruyu ret etti. Şimdi bu vergiler cezaları ile ödenecek. Ödenmezse araçları muayeneye giremiyor veya satışları yapılamıyor. Durdukça faiz binecek. Artık bindiğimiz araçların vergi ve sigortaları nedeniyle bile kredi kullanacak duruma geldik. Masraflarımız her geçen gün artarken gelirlerimiz de düşüyor. Haberlerde hep araç sahiplerinin yatırmadığı vurgulanıyor ama hiçbir haber kanalında veya internet sitesinde “yatıramıyorlar” denmiyor. Artık kiralara gelen zamlar, günlük hayatta kullandığımız tüm yaşam malzemelerine gelen zamlar, akaryakıta gelen zamlar, araçların sigorta ve vergilerine gelen zamlar, doğalgaz ve elektriğe gelen zamlardan bunalmış durumdayız. Kış ayı geldi çattı. Bundan sonra okullarında açılmasıyla masraflarımız katlanacak. Bu verginin ekini yatıramadık, çünkü yok” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER