© Aksaray 68 Haber 2021

Milyonlarca Liralık Yatırım Boşa mı Gitti?

DSİ tarafından dönemin Orman ve su işleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun desteği ile yaptırılan Bağlı arıtma tesisi ile ishale hattında çalışmalar yıllar önce tamamlanmasına rağmen tesisin şehir şebekesine su vermeye başlayamaması soru işaretlerini artırırken konuyla ilgili DSİ bu güne kadar bir açıklama yapmadı.

Tarımsal sulama ile içme suyu konusunda Türkiye’nin en sıkıntılı illeri arasında yer alan Aksaray’da 2014 Tarihinde Orman ve Su işleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı programda kent meydanındaki iftar programında sözü verilen ve kısa süre sonra da 110 milyon liralık bir yatırım ile çalışmaların başladığı Aksaray Bağlı arıtma ve ishale hattında çalışmalar yıllar önce tamamlandı.

Dönemin belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın da menba kalitesinde içme suyu vaadiyle hayata geçen, yapım ve test aşamasından sonra da Aksaray belediyesine teslim edilecek olan arıtma tesisinde aradan geçen 10 seneye rağmen sessizlik sürüyor. İnşaat çalışmalarının tamamlandığı tesisin ne türden aksaklıklar nedeniyle faaliyete geçmediği ve Aksaray belediyesine teslim edilmediği konusunda devlet su işlerinden şu ana kadar bir açıklama yapılmazken vatandaşlar da şehrin en büyük sorunlarının başında gelen içme suyu konusunda aksaklığın tam anlamıyla nedeninin kamuoyuna açıklanmasını ve sorun olan konu var ise de sorumlularının ortaya çıkartılmasını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yıllar önce dönemin bakanı tarafından kent meydanında bir iftar programında suyla ilgili müjde verilip çalışmalar başladı. 2014 yılının üzerinden geçen 10 sende ödenek mi çıkmadı? Yoksa bir şeyler yanlış mı yapıldı? Bu soruların muhatabı belediye mi? Yoksa DSİ’mi? Bizler artık arıtma veya şehir aralarındaki çeşmelerden su taşımaktan bıktık usandık. Bu tesisi yapılıp ardından belediyeye teslim edilecekti. Şu anda çalışmadığına göre halen belediyeye devir edilememiş demektir. Yani sorumluluk hala DSİ’de. Bu yatırımla ilgili sorunun artık kamuoyuna açıklanması ve tesisin şehre su vermek için artık ötelenebilir bir tarihten ziyade net bir tarih verilmesini istiyoruz. Halk arasında bu yerle ilgili dedikodu arttı. “Tesis yapıldı ancak su kuyularında sıkıntı olduğundan çalıştırılmıyor” gibi söylemler artmaya başladı. Bu işte şu ana kadar Aksaray belediyesinin sorumluluğu yok. Bu sorumluluk Devlet Su İşlerine (DSİ) ait. Bununla ilgili DSİ’den an kısa sürede bir açıklama yapılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER