© Aksaray 68 Haber 2021

Millet Canından Geçti Randevunun Randevusuyla Uğraşıyor

Son yıllarda hizmet anlamında istenilen seviyeye ulaşmaktan çok geçen her gününü aratmaya devam eden Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde sıra bulamayan vatandaşlar sabah ezanıyla hastane kapısı beklerken MHRS sisteminde de randevu oluşturulamadığından hasta vatandaşlar randevu oluşturabilmek için randevu alıyor.

Hasta ve vatandaş memnuniyeti konusunda Aksaray’ın en güvensiz kurumu halindeki Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sorunlar bitmek bilmezken her geçen gün bir önceki günü aratır hale geldi. Özellikle idari konuda yaşanan sıkıntılar ve ilaç sıkıntıları ile sürekli gündeme gelen hastanede vatandaşlar muayene olamadıklarını ifade etmelerine rağmen bu soruna aylardır bir çözüm üretilemedi. Özellikle sıra sorunu için Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılan MHRS sistemi konusunda da sıkıntılar had safhaya ulaşırken hasta yakınları “Torpili veya tanıdığı olmayanların muayene şansı yok” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da geçmiş yıllarda kurulu olan Sosyal sigortalar hastanesi ve Aksaray Devlet hastanesi sayesinde beğenilmese de çok büyük hizmetler alıyormuşuz. Sabah erken saatlerde de hastaneye gidilse uzun sıralar olsa da gün içerisinde insanlar tedavilerini olup evlerine gidebiliyordu. Ancak son yıllarda hastanede açıklanamayan veya açıklama gereği duyulmayan sorunlar nedeniyle tedavi olmak imkansız hale geldi. Hastanenin yeni yerine taşınması ile başlayan sorunlar her gün yeni bir hal alıyor. Artık bu hastanede muayene olabilmek için ya iyi bir torpiliniz ya da tanıdığınız olacak. Telefonla randevu alınamıyor. Ne zaman MHRS denen alana girilse randevu oluşturulamıyor ve randevu oluşturmak için randevu talebi oluşturuluyor. Bu randevu talebi de mesaj yoluyla randevu için arayın dendikten hemen sonra randevu talebimizi siliyor.

Bununla beraber muayene olabilmek için diğer yol da sabah namazı ile hastanenin yolunu tutmak. Bunu da denedik bu da olmuyor. Sabah gün ağarmadan aynı eleştirilen 2000’li yılların öncesi gibi hastaneye gidiyoruz. Oraya bir liste konulmuş, oraya ismimizi yazıp muayene olabilmek için gişenin açılmasını beklerken liste ortadan kayboluyor ve yeni bir liste ile karşılaşıyorsunuz. B liste dolu olduğundan ve muayene için sadece 20 kişilik sıra verildiğinden hastaneden yine boş dönüyorsunuz. Bu liste nereye gitti dendiğinde oradaki diğer hastalar güvenlikler gelip yerine bunu bıraktı diyorlar. Hatta bazı hasta yakınları sıra bekleyen hastaların kimlik kontrollerini bile yapabiliyor. Kısacası hastanemiz bu durumda. Bunu bizler görmemize rağmen görmesi gereken hiç kimse görmüyor. Eleştirilen 2000’li yıllar öncesi gibi parası olan sağlıklı, parası olmayan da bu hastane yolunda can verecek. Burada sorun yok diyen, ya burayı hiç görmemiştir, ya da buraya gelirken ona bütün kapılar sonuna kadar açılıyordur” derken vatandaşların büyük bölümü de sabah saatlerinde oluşturulan listenin hastane personelleri tarafından alınmasından ve yeni liste oluşturularak muayene olma şanslarının ellerinden alınmasından şikayetçi olduklarını ifade ediyorlar. (Haber: E.B)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER