© Aksaray 68 Haber 2021

Meydanda ‘ZAFER’ Coşkusu

Büyük zaferin 102’inci yıl kutlamaları 15 Temmuz milli irade meydanında yapılırken programa devlet erkanı eksiz katıldı. Programın sona ermesinin ardından valilik makamında kabul töreni düzenlendi. Aksaray’da 30 Ağustos zafer bayramı yine şehrin tek meydanında kutlandı. 15 Temmuz milli irade meydanındaki programa Aksaray protokolü eksiksiz katılırken program için hazırlanan gösteriler halkın büyük beğenisini kazandı. Özellikle Jandarma komando birliğinin yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmada; “Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anadolu’yu bize ebedi yurt kılan 30 Ağustos zaferinin yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Aziz Türk milletinin binlerce yıllık şanlı tarihinde birbirinden kıymetli sayısız zaferler vardır. Anacak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan bir zaferden öte daha derin manalar taşır. İşte 30 Ağustos zaferi de bunlardan biridir. Anadolu Türk tarihi 1071 yılında bir Ağustos gibi başlar. Asırlar boyunca devam eden fetihler ve 3 kıtada devam eden hükümdarlığımız sona ermeye başladığında bizi Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere yine bir Ağustos günü cevap verdik. Türklerin Anadolu’daki kaderi Ağustos ayında yazılmıştır. Çanakkale ve Sakarya Meydan Muharebeleri kahraman Türk ordusu tarafından Büyük Taarruz ile taçlandırılmıştır. İtilaf devletleri ve onların Anadolu’daki piyonları ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ emri ile denize dökülmüştür. Anadolu’nun necip toprakları işgalci güçlerden tamamen temizlenmiştir. Zaferin büyüklüğünü ve önemini bizzat onu yöneten ve kazanan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk şu şekilde ifade etmiştir; Hiç şüphe etmemelidir ki büyük Türk devletinin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı, ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. İşte bugün her türlü zorluğu üstün cesareti ile bir kez daha yenmeyi başarmış bir millet olarak görkemli bir maziye sahip olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bize bu gururlu sevinci yaşatan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi üzerimizde daim olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. Vali Kumbuzoğlu’nun konuşmasının ardından alandakilere günün anlam ve önemini anlatan bir sunum yapıldı. Ardından hazırlanan gösterilerin yapılması ve tören geçişinden sonra valilikte Vali, Belediye başkanı ve Garnizon komutanı kutlamaları kabul etti.

15 Temmuz milli irade meydanındaki programa;  Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Haber E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER