© Aksaray 68 Haber 2021

MEB Yetkiyi Aksaray Valiliğine Verdi

Ülkemizde uzun yıllardır uygulanmayan yaz ve kış saati uygulamasında en fazla eleştirilen okul giriş çıkış saatlerinin düzenlemesi yetkisi MEB tarafından Valiliklere bırakıldı.

Ülkemizde uzun yıllardır uygulanmayan yaz ve kış saati uygulamasında en fazla eleştirilen okul giriş çıkış saatlerinin düzenlemesi yetkisi MEB tarafından Valiliklere bırakıldı.

Dünya’da pek çok ülke tarafından enerji tasarrufu ve verimli enerji kullanımı için uygulanan yaz ve kış saatinin yıllar önce ülkemizde kaldırılması özellikle ilk, orta ve lise seviyesinde okullara giden öğrenci ve velileri tarafından büyük tepkilere neden olurken Türkiye’nin pek çok bölgesinde coğrafi olarak öğrenciler karanlıkta okul yollarına diğerken enerji tüketimi konusunda da büyük eleştirilere neden oluyordu.

Bu yıl eğitim ve öğretim döneminde günlerin kısalmasıyla ilgili önemli bir karar alan Milli Eğitim Bakanlığı okul giriş ve çıkış saatleri konusundaki kararı 81 il valiliklerine bıraktığını açıkladı. MEB’in bu kararı sonrasında Aksaray’daki okul giriş ve çıkış saatleri konusunda gözler Aksaray Valiliğine çevrildi.

MEB’in kararının yerinde olduğunu belirten öğrenci velileri yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemizde yıllar önce uygulanan kış saati uygulamasının kaldırılması ile özellikle taşımalı sistemde eğitim gören öğrenciler hava aydınlanmadan yollara düşüyorlardı. Bu öğrencilerin sağlıkları için de sıkıntı yaratıyordu. Özellikle başıboş köpekler başta olmak üzere birçok dışsal etki ile risk altında kalan öğrenciler için okul giriş ve çıkış saatlerinin gün doğum ve batımına göre tekrardan düzenlenmesi gerektiğini hep söylüyorduk.

Bakanlık bu sene bu yetkinin Valiliklerde olduğunu açıkladı. Artık Aksaray Valimizin de bu konuda kararını bekliyoruz. Merkezde evlerinin yanında okulu olan öğrenciler ve velileri için bu sorun olmayabilir ancak köylerden merkeze gelen veya merkezde OSB ile benzeri uzaklıklarda okullara giden öğrenciler için büyük sorun” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER