© Aksaray 68 Haber 2021

Kurban İçin İstenilen Bağış Miktarları Kafa Karıştırıyor

Kurban bayramına sayılı günler kala yüksek kurbanlık fiyatları nedeniyle kurban kesmek istemeyenler duydukları bağış miktarları karşısında şaşkın.

Kurban bayramı için hazırlıkların başlamasıyla kurban bağışı toplayan dernek ve kuruluşlarda kurbanlık fiyatlarını açıklamaya başladılar. Yurt içi ve yurt dışı olarak açıklana fiyatlar ile piyasa fiyatları arasındaki fark birçok kişinin kafasını karıştırırken vatandaşlar duydukları fiyatlardan sonra şüpheye düştüklerini ifade ederek “Ya Türkiye’de, ya da Dünya da bir sorun var” diyerek yaptıkları açıklamada; “Kurban bayramı için geri sayım devam ederken kurbanlık ve bayram ihtiyaçları ekonomik olarak tamamen çıkmaza soktu. Aksaray’da küçükbaş veya büyükbaş kurbanlık fiyatları yüksek. Haberlerden izlediğimiz kadarıyla bu diğer illerde de birbirine yakın. Küçükbaş için 10-15 bin lira aralığında büyükbaş için ise 17 ile 25 bin aralığında rakamları duyduk.

Bu fiyatlara yaşanan kriz nedeniyle birçok kişinin kurban kesmekten vazgeçtiğini ve bağış düşündüğünü duyduk. Ancak özellikle yurtdışında kesimi yapılacak denilen kurban fiyatlarıyla bizim ülkemizdeki kurban fiyatları arasında anormal fark var. Ya bizim ülkemizde kurbanlık fiyatları fırsatçılığa dönmüş ya da Türkiye haricinde Dünya ülkelerinin tamamı eti bedava alıyor.

Türkiye içerisinde kesimi yapılacak olan kurbanlıklar için de fark var ancak bu fark yurt dışı kadar değil. Avrupa ülkelerinde kalan hısım akrabalar 8-10 yıl öncesine kadar kurban hisselerini Türkiye’ye yollarken şimdi kendileri yaşadıkları ülkelerde kesiyorlar. Söyledikleri rakamlara bakılırsa orası gerçekten çok daha ucuz. Yakın zamanda bizler de hisselerimizi Avrupa ülkelerindeki akrabalara göndermeye başlarsak şaşırmayız. Diğer dernek ve kuruluşlarca toplanan kurbanlık fiyatlarına gelince çok fazla güven vermiyor. 3-4 bin lira rakamlarını bile duyduk. Bu fiyata bir koyun 3 kişiyi ortak mı sokuyorlar diye de aklımıza geldi” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER