© Aksaray 68 Haber 2021

Kurban Fiyatları Mezbahalara İlgiyi Azalttı

Kurban bayramına sayılı günler kala Aksaray merkezde kesim yapan mezbahalara ilgi geçen senenin çok altında kaldı.

Son aylarda artan et fiyatları nedeniyle yükselen kurbanlık fiyatları vatandaşların tepkilerini çekerken yüksek fiyatlar halkın kurban alışkanlıklarını da değiştirdi. Özellikle büyük baş kurbanlıklara ilgi olsa da satış olmadığı öğrenilirken il genelinde kurbanda kesim yapan mezbahalarda yüksek kurbanlık fiyatlarından nasiplerini aldılar.

Geçtiğimiz yıllara göre kurban sırası konusunda ilginin beklenenin çok altında olduğu öğrenilirken kurban satan çiftliklerin kesim yerlerini kurmalarının da bu düşüşte etkisinin olduğu belirtiliyor.

Kesime ilginin azlığının temel sebebinin fiyatlar olduğunu söyleyen mezbahana yetkilileri; “Bu yıl kurbanlık sırası için beklediğimiz rakamlara yaklaşamadık bile. Bu yıl gerçekten tahmin etmediğimiz şekilde bir azalma var. Kesim fiyatları konusunda çok yüksek bedelleri istemiyoruz. Geçen sene bin 500 lira olan kesim bedeli bu yıl 2 bin 500 lira olarak açıklandı. Buna rağmen hemşerilerimizin ilgisi yok. Geçtiğimiz yıllarda kurbana bir ay kala sıra için yoğun talep olurken bu yıl beklenen ilgi yok. Bunun temel sebeplerinden birisi yüksek fiyatlar olsa da artık ilimizde kurbanlık satan işletmeler anlaştıkları kasaplarla kendi çiftliklerinde kurdukları kesim alanlarında kesim garantisi ile kurban satmaları. Bu durum birçok hemşerimizin de bu alanlara yönelmesine neden oldu. Kurbana daha 2 haftadan fazla bir süre var ancak hayvan pazarından gelen haberlerle köylerdeki besicilerden gelen haberler genel olarak büyükbaşa ilginin azaldığı yönünde. İlerleyen günlerde ne olur bunu da bilmiyoruz ancak yaşanan ekonomik krizin herkesin alışkanlıklarını değiştirdiği kesin gibi görünüyor. Kurban fiyatları nedeniyle yurt dışına kurban parası gönderen tanıdıklarımız olurken fiyatlardan dolayı küçükbaşa yönlenen arkadaşları da görüyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER