© Aksaray 68 Haber 2021

Kural İhlalleri ve Karıştıkları Kazalar Dikkatleri Üzerlerine Topladı

Aksaray genelinde son haftalarda artan motosiklet kazaları gözleri motosiklet sürücülerine çevirirken plakasız ve koruyucu kıyafet olmadan trafiğe çıkan çok sayıda motosiklet sürücüsünün trafik içerisindeki kuralsız hareketleri tepkileri artırmaya başladı.

Trafikte masrafsız ve kolay ulaşım için tercih edilen motosikletler son günlerde karıştıkları trafik kazaları ile Aksaray’da dikkatleri üzerlerine toplamaya başladı. Özellikle kurye işlerinin yoğunlaşmasıyla sayıları artan motosikletlerin kırmızı ışıklar ve geçiş üstünlükleri başta olmak üzere neredeyse hiçbir kurala uyumaması ve başka kazalara neden olacak şekilde çocuk yaşlarda kullanıcıları diğer sürücülerin tepkilerine neden oluyor. Son haftalarda meydana gelen trafik kazalarında motosikletlerin karıştığı veya neden olduğu kazaların artması dikkatleri motosikletler ve sürücüleri üzerine çekerken trafikteki sürücüler de yayalar da motosiklet sürücülerin çok büyük bölümünün trafik kuralları konusunda sıkıntılı olduklarını ve sadece ulaşım için bu aracı kullananların sayısının az olduğunu söylediler.

Motosikletler konusunda denetimlerin artırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar; “Aksaray trafiğinde sorun her geçen gün artarken son haftalarda motosiklet kazaları da çoğalmaya başladı. Motosikletlerin karıştığı kazalarda genel olarak koruyucu kıyafetler ve kask kullanılmaması nedeniyle ölüm ve yaralanma riski artmasına karşılık il genelinde dolaşan çok sayıda motosiklet hala aynı şekilde trafik içerisinde dolaşıyor. Özellikle gençlerin elinde ulaşım aracından çok eziyet aracına dolaşan ve çoğunlukla da plakası bulunmayan bu araçlar nedeniyle evlerinde oturanlarda rahatsız oluyor. Çocuk yaşta olan motosiklet sürücüleri hiçbir kurala uymazken son yıllarda yaygın hale gelen kuryelik işini yapan motosiklet sürücüleri de koruyucu kıyafet giyseler de il merkezi, ara sokaklar hatta şehirlerarası yollarda dahi kural ihlallerini artırmaya başladılar. Döner servisi yapan bir motosikletli kurye hastaneye hasta taşır gibi hız yaparken kavşaklarda geçiş üstünlüğü, trafik ışıklarındaki tüm kurak ihlallerini gerçekleştirebiliyor. Araçların sağ taraflarını geçiş için kullanan motosiklet sürücüleri nedeniyle kaza diğer araçların da kaza riskleri artarken birçok sürücü de canını hiçe sayarak bu ihlalleri gerçekleştiriyor. Artık bu araçlar üzerinde kesin ve çok katı bir trafik denetimi yapılması gerekiyor. Sürücü belgeleri, plakaları, araç belgeleri, kask ve koruyucu diğer kıyafetleri olmayan sürücülerin tespit edilmesi gerekirken artık kırmızı ışıkta durmayan motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine de otomobil sürücülerine uygulanan cezai işlemlerin uygulanmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER