© Aksaray 68 Haber 2021

Külliye ve Çevresinde Bakım Çalışmaları Başlatıldı

Aksaray Belediyesi ülkemizin dört bir köşesinden ziyaretçi akınına uğrayan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba türbesinin bulunduğu Külliye avlusunda zemin ve peyzaj düzenlemesi başlattı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin manevi önderleri arasında önemli bir yere sahip olan Somuncu Baba’nın, Aksaray’ın kültürel ve tarihi mirasında önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ervah Kabristanlığı içerisinde yer alan Somuncu Baba Külliyesi giriş ve avlusunda zemin mermerlerin yenilenerek kısa sürede tamamlanacağını bildirdi. Yenileme çalışması külliye içerisinde bulunan Somuncu Baba Minyatür Müzesinde de devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hayata geçirdiği ve 2020 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen Somuncu Baba Minyatür Müzesi, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde yaşamış mutasavvıf ve İslam âlimi Somuncu Baba’nın hayat hikayesi figürlerle anlatılıyor. Somuncu Baba’nın hayatına dair kesitlerin yer aldığı müze, yenileme çalışmasından sonra daha geniş perspektif ve daha kapsamlı olarak yeniden ziyarete açılacak.

Aksaray Belediyesinin tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak için yapılan yenileme çalışmalarının Somuncu Baba Külliyesi’nin hem iç hem de dış mekanlarında gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Somuncu Baba’nın manevi atmosferi ve şehrin kültürel zenginliği ziyaretçilere farklı bir bakış açısıyla sunulacağını ifade etti.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçinin geldiği Somuncu Baba Külliyesine yapılan yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlanarak tekrar ziyarete açılacağının kaydeden Belediye Başkanı Dinçer, açıklamasında; “Osmanlı’nın kuruluşunda önemli rol oynayan ve bu noktada Aksaray’ın kültürel dokusunu derinleştiren Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba, ilmiyle yüzyıllar boyunca insanlığa rehberlik eden bir velidir. Somuncu Baba’nın Aksaray’ın en önemli değeri ve manevi önderidir. Somuncu Baba’nın sevgi ve hoşgörünü gelecek kuşağa aktarmak için minyatür müzemiz ile birlikte Külliye çevresinde yenileme çalışması başlattık. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayıp ziyaretçilere nezih bir ortam sunacağız” ifadelerini kullandı. (Basın bülteni)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER