© Aksaray 68 Haber 2021

Köy ve Kasaba Yollarında Tedbirsizlik Faciaya Davetiye Çıkartıyor

Hasat döneminin devam ettiği Aksaray'da köy ve kasaba yollarında tüm uyarılara rağmen ışık donanımı olmadan yola çıkan tarım araçları felakete davetiye çıkartıyor.

Hasat sezonunun devam ettiği Aksaray'da tarlalarda çalışmalar gece gündüz sürerken çiftçiler bir yıldır bekledikleri ürünleri hasat ederek depolarına kaldırmak için adeta zamanla yarışıyor. Köylerde çalışan biçerdöverlerin sırayla ekin biçmesi ve bu biçim işinin de çoğunlukla akşam saatlerine kalması nedeniyle tüm arazilerde hareketlilik sürerken bu hareketlilik araç sürücüleri için yeni bir soruna neden oluyor. Daha önceki günlerde sürücüleri sürekli olarak tarım araçları konusunda uyaran yetkililer kazaların önlenmesi için köy yollarında kurallara harfiyen uyulmasını isterken gece kara yollarında bulunan tarım araçlarında bulunması gereken reflektör başta olmak üzere yanmayan ışık donanımları nedeniyle felaket adeta “geliyorum” diyor.

Köy ve kasabalar ile tarım alanlarının bulunduğu yolları kullanmak zorunda olan birçok sürücü özellikle de bayram sürecinde çok sayıda ışık donanımı olmayan tarım araçlarını son anda fark ettiklerini ve felaketin eşiğinden döndüklerini belirterek yaptıkları açıklamada; “Köy ve kasabalardaki tarım arazilerinde çalışmaların sürdüğünü hepimiz biliyoruz. Bu konuda bu yollarda dikkatli olmaya gayret ediyoruz ama ne yazık ki çiftçiler bu konuda bizler kadar iyi niyetli değil. Gece karanlığında trafiğe çıkarttıkları araçların bazılarında hiçbir ışık donanımı olmadığı gibi bir reflektör bile yok. Bu şekilde trafiğe çıkan bir çiftçi geriden gelen araçların kaza yapıp ölebileceğini hiçbir şekilde umursamıyor. Bu konuda akşam saatlerinde denetimde yapılmadığından bu yollar felakete davetiye çıkartıyor. Gece karanlığında ilerlerken karşınıza aniden 2-3 kasanın takılı olduğu bir traktörü duvar gibi karşınızda görebilirsiniz.

Elbette bizler dikkatli olalım ama artık onlarda biraz insan sağlığına saygı duysunlar. Bu araçlar da olması gereken ışık donanımlarının neden olmadığını birileri ya denetlemeli ya da açıklamalı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER