© Aksaray 68 Haber 2021

Köse’den İddialara Cevap

Geçen hafta sonu yapılan Aksaray Barosu başkanlık seçimi ve sonrasındaki süreçle ilgili Av. Ferit Köse yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve 1 oy farkla sonuçlanan Aksaray barosu başkanlık seçiminde yapılan itirazın ardından dün adliye önünde yapılan basın açıklamasına cevaben Av.Ferit Köse Yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Köse, meslektaşlarına ve Aksaray kamuoyuna seslenerek yaptığı açıklamada; “Değerli meslektaşlarım Adliye önünde yaşanan ve basında yer alan olaylara ilişkin meslektaşlara yanlış ve kasıtlı bilgi verilmesi nedeniyle ana başlıklar halinde kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum;

13.10.2024 tarihinde yapılan Baromuz Seçimlerinde 1 oyla seçimi kaybetmem nedeniyle İlçe Seçim Kuruluna itirazlarımızı sunduk, itiraz dilekçemizde belirttiğimiz üzere;

-3 Nolu Sandıkta (1) oy pusulası fazla çıkmıştır.

-Yine Avukatlık Kanununun 5/h ve 72.maddesi gereği Avukatlığa kabul şartını kaybetmiş birine “oy kullandırtılmıştır”

Diğer adayın Basın açıklamasında yer alan ilgili Avukatın Avukatlığa devam ettiği, her seçimde oy kullandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktır.

-Öncelikle belirtmek isterim ki her seçimde olduğu gibi seçmen listeleri düzenlenirken maddi hatalar yapılmakta sicilden silinen Avukatlar bile bazen seçmen listesinde görünebilmektedir.

-Özel hayatı ve kişisel verileri basın önünde ifşa edilen Avukat;

15 yıldan fazla zamandır sağlık sebepleri nedeniyle fiilen Avukatlık yapmamaktadır yapamamaktadır.

-Kişisel Verilerini korumak ve çok detay verememekle birlikte diğer aday tarafından, Avukatın sağlık bilgilerine ilişkin verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

Tarafımı karalamak adına sağlık sebepleri nedeniyle Avukatlık yapmayan birinin basın önünde sağlık verilerinin paylaşılması, herkesin içinde ifşa edilmesi tarafımca kabul edilemez bir durumdur.

Sağlık problemleri nedeniyle Avukatlık yapamayan birini 506 Avukatın hakkını gasp ederek seçime getirtip oy kullandırtmak meslektaşlarımıza ve demokrasimize saygısızlıktır. Bunun utancıyla yüzleşmek yerine yaptıkları hukuksuzluğa itiraz etmem nedeniyle adımın lekelenmeye çalışılması ahlak ve hukuk anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

Temsil ettiği TBB Yönetim Kurulu üyeliği gereği tarafsız olması ve her meslektaşa eşit davranması gereken TBB Yönetim Kurulu üyesinin Avukatlık yapma şartlarını sağlamayan biri üzerinden mağdur edebiyatı geliştirerek seçimlere müdahil olması ve eski alışkanlıkları devam ettirerek genç meslektaşları yanlı ve maksatlı bir şekilde adliye önüne toplaması, itiraz sürecini provoke etmesi üzücü ve düşündürücüdür.

Beni tanıyan meslektaşlarım bilir ki hiçbir şahsi menfaat ve makam hırsı gütmeden 3 yıl boyunca mesleğime ve meslektaşlarıma hizmet ettim. Oy veren veya vermeyen ayrımı gözetmeksizin tüm meslektaşlarıma eşit davrandım.

Tarafıma itham edilenlerin aksine kendi şahsi hırsları ve makam düşkünlüğü nedeniyle itiraz hakkıma saygı duymayan, hukuku uygulamaktan çekinen, hakimleri baskı altına almaya çalışan, meslektaşlarıma yanlış bilgi vererek onlarla arama mesafe koymayan çalışan zihniyetin bu kötü niyetli davranışlarını meslektaşlarımın sağduyu ve anlayışına bırakıyorum. Seçim sonuçlarının mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER