© Aksaray 68 Haber 2021

Kömür Dağıtımı Devam Ediyor

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin kış ayındaki ısınma sorunlarını gidermek için devlet tarafından karşılıksız verilen kömürlerin dağıtımına başlanırken sıralı şekilde dağıtımın devam edeceği öğrenildi.

Yıllardır devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçları arasında olan ısınma sorunlarını gidermek için karşılıksız olarak dağıtımı yapılan kömürlerin dağıtımına başlandı.

Daha önceden belirlenmiş ve kontrolleri yapılmış olan hanelere torbalı şekilde dağıtılan kömürlerin dağıtımının çok kısa sürede tamamlanması planlanırken yapılan kontrollerde bu yardımı almaması gereken hanelerde tek tek tespit edilerek listelerden çıkartıldılar.

Yapılan yardım konusunda konuşan ihtiyaç sahibi aileler açıklamalarında; “Ekonomik olarak çok zor şartlarda yaşıyoruz. Kaldığımız evlerin durumuna bakılırsa bu da anlaşılıyor. Ay sonunu getirmek için her yolu deniyoruz. Ancak yaklaşan kış ayı için alınacak olan kömür masrafı bizim bütçelerimizi çok aşıyor. Yıllardır bu konuda devletimiz bizlere gerekeli desteği sağlıyor. Bizleri eleştiren de var, destek olanlar da var. Allah herkesten razı olsun. Kimse alacak gücü varken yardımlarla yaşamayı istemez. Verilen kömür kış için tam anlamıyla yeter diyemiyoruz ama buna da şükür. Eskiden bu da yoktu. Kış geldiği zaman sokaklardan topladığımız malzemeleri yaktığımız dönemleri de hatırlıyoruz. Şimdi bu kömürün yetmediği yerde bizlerde ek kömürlerle kışı geçirebiliyoruz. Yani biraz tasarruf, biraz da desteklerle idare ediyoruz. Dediğimiz gibi eskiden bu da yoktu. Sebep olanlardan da bunu dağıtanlardan da Allah razı olsun.

Geçmiş yıllarda dağıtım konusunda çok eleştiriler oluyordu. Zengin olanlar da kömür aldığı için halkımız hepimizi aynı kefeye koyuyordu. Son yıllarda kömür yardımı alan ailelerin durumları araştırıldıkça sayı azaldı ve azalmaya da devam ediyor. İnşallah bizler de bu yardımları almadığımız günleri görürüz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER