Kış Hazırlığı Başladı Cepler Alev, Alev
GÜNDEMAğustos ayının son haftasına girilirken Aksaraylılar kış ayının ilk hazırlıkları arasında yer alan salça yapımı ile çalışmalara başladılar.
Aksaray’da her yıl olduğu gibi bu yılda kış hazırlıkları salçalıklarla başladı. Pazar yerleri başta olmak üzere çeşitli satış noktalarından salçalık domates ve biberlerini alan Aksaraylılar kışın kullanacakları salçaları yapmak için çalışmalara başladılar. Kış ayının habercisi olarak görülen salçalık için çalışan vatandaşlar fiyatlar nedeniyle bütçelerinin büyük bölümünü salça yapımına ayırdıklarını söylerken birçok kişi de “kış gelmeden ceplerimiz yanmaya başladı” şeklinde konuştu. Ortalama 20 kilogram geldiği söylenen bir torba kapya biber Pazar yerlerinde kalitesine göre ortalama 400 TL’den satılırken salçalık domatesin de kasası 150 TL’ye satılıyor.Her senenin bir önceki seneyi arattığını söyleyen Aksaraylılar; “Her sene bir önceki seneyi aratıyor ama bu sene gerçekten çok farklı. Kış için ayırdığımız bütçenin büyük bölümünü salça ve toz biber için kullanmak zorunda kaldık. Fiyatlar pahalının da üzerinde. Bu kış nasıl geçecek bilmiyoruz. Normal şekilde salçasını biberini yapan bir aile bin çok liranın üzerinde malzemeye para vermek durumunda kalıyor. Bunun el emeğini saymasak da diğer işlemleri de ekstra para. Kış hazırlığı salçalıklarla başladı, daha bunun okulu, kış ekmeği, bakliyatı, konservesi ve turşusu gibi birçok hazırlığı var. Biz artık bunların yarısını yaparken diğer yarısını yapamayacağız. Kısacası daha kış gelmeden ceplerimiz alev aldı” dediler. (Haber: E.BUDAK)
İlginizi Çekebilir