© Aksaray 68 Haber 2021

Keklik Kaçakçısı Denetimde Yakalandı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin il genelinde çevre ve doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Jandarma ekiplerinin doğal hayatın korunmasına yönelik yaptığı denetimlerde şüpheli bir araçta 4 adet kınalı keklik kuşu bulundu.

Edinilen bilgiye göre Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Ağaçören İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği önleyici kolluk devriyesi sırasında A.A. (48) isimli şüphelinin idaresindeki araç durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada araç içerisinde 4 adet kınalı keklik kuşu bulundu. Şüphelinin yapılan sorgusunda kınalı kekliklerin künyesinin bulunmadığı ve izinsiz nakil edildiği tespit edildi. Kınalı keklikler jandarma ekiplerince koruma altına alınarak Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Şüpheli A.A.’ya kara avcılığını muhalefet suçundan 7 bin 956 lira idari para cezası uygulandı. Kınalı kekliklerin Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerinde kanatlarının tüy kısımlarının kesildiği ve uçma yeteneklerini kaybettikleri tespit edildi. Kınalı keklikler tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılarak tekrar doğaya bırakılabilmeleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce Konya’daki Bahri Dağbaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğüne sevk edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceği bilgisini verdi. (Haber: S.O)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER