© Aksaray 68 Haber 2021

Jandarmayı Karşısında Görmeden Önce Uyuşturucuyu Hem İmal Ediyor Hem Satıyordu

Jandarma ekipleri yaptıkları operasyonda uyuşturucu imalat ve ticareti yaptığı tespit edilen bir kişiyi daha yakalayarak adalete teslim etti.

Aksaray’daki sorumlu oldukları alanlarda kamu düzenini sağlamak, halkın huzur ve güven ortamının bozulmasını önlemek adında 24 saat görev yapan il jandarma komutanlığı ekipleri Dünya ülkelerinde toplumların belası haline gelen ve kullanım yaşı her geçen gün daha da düşen uyuşturucu ve uyarıcı madde konusunda istihbari çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı doğrultusunda yapılan çalışmaların sonuncusunda Alayhan jandarma karakolu ekipleri uyuşturucu imalat ve ticareti konusunda yaptıkları istihbari çalışma sonucunda bir şahsın uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptığı konusunda yeterli delile ulaşıldı. Eldeki delil ve bilgiler eşliğinde şahsın Aksaray merkezdeki kametine operasyon düzenleyen jandarma timleri M.M.G. isimli şahsı gözaltına alırken, ikamette yapılan aramalarda; 118 kök kenevir bitkisi, 105 gram sentetik cannobinoid bonzai, 90 gram kubar esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken gözaltına alınan şüpheli Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için il jandarma komutanlığına götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan M.M.G. daha sonra sevk edildiği adliyede tutuklanarak Aksaray ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Çalışmalara ilişkin il jandarma komutanlığından yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine karşı titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER