© Aksaray 68 Haber 2021

Jandarmadan Kaçakçılığa Geçit Yok

Jandarma kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri yaptıkları çalışmada 25o şişe kaçak parfüme el koydu.

Aksaray merkez ve diğer sorumlu olduğu alanlarda kamu düzenini sağlamak, suç olaylarını önlemek ve suçluları yakalayarak kanunun önüne çıkartmak için çalışmalarına ara vermeden devam eden il jandarma komutanlığı ekipleri özellikle yurda kaçak yollarla sokulmuş veya yasa dışı yollarla imal edilerek insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin sevkiyatı ve kaçakçılığı konusunda da denetim faaliyetlerine devam ediyorlar.

Kaçakçılık olayları konusunda başarılı çalışmalara imza atan kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri yaptıkları çalışmada yurda kaçak yollarla sokulan çok sayıda parfümün M.E. tarafından İstanbul’dan Aksaray’a gönderildiği bilgisine ulaştı.

Edinilen bilgi ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen KOM ve merkez ilçe jandarma komutanlığı ekipleri bilgileri elde edilen kargo aracını durdurarak kontrol etti. Yapılan kontroller sonunda kargo aracında 250 adet gümrük kaçağı olduğu tespit edilen parfüm ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlere el konulurken olayın şüphelisi olarak M.E. ile K.B. hakkında işlem başlatıldı

Aksaray il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Kaçakçılık olaylarının önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER