© Aksaray 68 Haber 2021

Jandarmadan Definecilere Suçüstü 5 Defineci aletleriyle Birlikte Yakalandı

Aksaray kırsal alanlarındaki tarihi ve doğal alanların korunması için çalışmalarını sürdüren il jandarma komutanlığı ekipleri kaçak kazı yaparak define arayan 5 kişiyi suçüstü yakaladı.

Kapadokya bölgesinin el değmemiş nadir alanlarının başında gelen Aksaray’da koruma altına alınan alanlar jandarma ekiplerince sıkı şekilde takip ediliyor. Özellikle kaçak kazı yapmak suretiyle define arayan şahısların yakalanması ve tarihi alanların tahrip edilmemesi için çalışmalarını sürdüren Aksaray il jandarma komutanlığı ekipleri merkez ilçe mülki sınırları içerisindeki bir alanda 5 kişinin kaçak kazı yapmak suretiyle define aradıkları ihbarı ile harekete geçtiler.

İhbara konu bölgede arama faaliyetinde bulunan jandarma timleri bölgedeki bir alanda 5 kişiyi kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar gözaltına alınırken kazı yapılan alanda; 1 Adet jeneratör, 1 adet el dedektörü, 1 adet kulaklık, 2 adet kürek, 1 adet kazma, 1 adet seyyar kablo, 2 adet kafa lambası ile 1 adette el feneri ele geçirdiler.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken gözaltına alınan şüpheliler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifade ve işlemleri için Aksaray il jandarma komutanlığına götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyona ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi(Haber ;E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER