© Aksaray 68 Haber 2021

Jandarma Ekipleri Motosiklet Denetimlerini Arttırdı

Aksaray il jandarma komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri sorumluluk bölgelerinde motosiklet denetimlerine hız verirken yapılan denetimlerde 232 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Aksaray’daki kırsal alanlardaki güvenliği sağlamak, asayiş olaylarının önüne geçmek ve halkın huzur ve güven ortamının devamlılığı için devriye görevlerine devam eden il jandarma komutanlığı ekipleri yaz aylarında trafiğe çıkan motosikletleri son haftalarda artan ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları nedeniyle mercek altına aldı.

Sorumlu oldukları tüm bölgelerde motosikletler üzerinde denetimlerini artıran jandarma trafik ekipleri kırsal bölgelerdeki yollarda toplam 540 motosiklet ve sürücüsü üzerinde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde kusurlu olan 232 motosiklet sürücüsüne cezai işlem yapılırken 35 motosiklette eksiklikleri nedeniyle trafikten men edildi.

Jandarma trafik ekipleri yaptıkları çalışmalarda; Durdurulan motosiklet/motorlu bisiklet sürücülerine ve yolculara; motosiklet kazaları, koruma başlığı (kask), gözlük, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanımının önemi, hava karadıktan sonraki seyahatlerde reflektif yelek kullanımı konularında uyarıların yapıldığı öğrenildi.

Denetimlerin önümüzdeki günlerde de süreceği öğrenilirken il jandarma komutanlığından yapılan açıklamada; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, motosiklet kazalarının en aza indirilmesine yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E. BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER