© Aksaray 68 Haber 2021

İşçinin Bayramını, Bir Tek İşçiler Kutlayamadı

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle ülke genelinde işçiler için ilan edilen 1 Mayıs tatili bir tek işçiler için geçerli olmadı.

İşçi ve emekçiler için her yıl 1 Mayıs tarihinde kutlanan işçi bayramının resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ülke genelinde ki tüm resmi kamu kurum ve kuruluşları bir günlük tatil yaparken özel sektörde çalışan işçiler ise kendileri için tatil ilan edilen 1 Mayıs’ı yine çalışarak geçirdi.

İşçi bayramının sadece işçilere yaramadığını ve 1 Mayıs tarihinin artık resmi tatil olmaktan çıkartılması gerektiğini belirten işçiler Memurların ve sadece kamuda çalışan işçilerin kutladığı ve gerisinin çalıştığı bir tatili kabul etmiyoruz diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemizde 1 Mayıs tarihi nedense tatil günü listesine eklendi. Bu tatil günü tam da tahmin edildiği gibi yine memurlarımızın yüzünü güldürdü. Ne yazık ki her tatilden yararlanan memurlar işçinin bayramında da aileleriyle doya doya bir gün geçirirken emekçiler ise, inşaatlarda, sanayide, fabrikalarda, lokantalarda, çarşı içerisindeki dükkânlarda çalışmaya ve hizmet vermeye, üretmeye devam ettiler. İşçi için verilen tatili ne yazık ki sadece işçi kullanabildi.

Bizler bu gün çalışıyorsa neden tatil ilan edildi? Artık işçi için resmi tatil ilan edilen bir günde başkalarının tatil yapmasını istemiyoruz. Gerekiyorsa işçi bayramı artık resmi tatil listesinden çıkartılsın. Bu ülkede ne tatili olursa olsun sadece işçiler bu imkândan faydalanamıyor. Bugün işçi bayramı ve çevrenize bakarsanız işçiler aileleriyle beraber tatil yapan memurlara ve diğer kamu görevlilerine hizmet etmeye devam ediyor” dediler. (Haber: E.BUDAK) 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER