© Aksaray 68 Haber 2021

İndirimler Sadece Sosyal Medya Reklamlarında Kalıyor

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon ile mücadele kapsamında yaptığı indirim çağrısına bazı firma ve kuruluşlar sosyal medyadan peş peşe destek açıklaması yaparken sokakta halk açıklamaların karşılığını bulamadıklarını söylüyor.

Son yılların en büyük ekonomik sıkıntısının yaşandığı ülkemizde enflasyon ile mücadele için tedbirler alınmaya devam ediliyor. Maliye bakanlığının kemer sıkma politikalarının karşılık vermeye başladığı haberleri ile fiyat artışları bazı kalemlerde durağana dönerken bazı sektörlerde de talebin düşmesi nedeniyle azda olsa etiketlerde gerileme başladı.

Bu sürecin daha hızlı şekilde ilerlemesi için İşletme sanayicilerden enflasyonla mücadeleye destek isteyen Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a birçok işletme ve yatırımcıdan destek gelirken verilen indirim sözlerinin tutulmadığı ve sadece reklam için paylaşım yapıldığı iddia ediliyor.

“Talep olmayan ürünler dışındaki hiçbir üründe indirim yok” diyerek konuşan vatandaşlar; “Aksaray için konuşmak gerekiyorsa hiçbir yerde veya dükkânda indirim yok. Bu konuda kim ne taahhüt verdi bilmiyoruz ancak ulusal karşılığı olan firmalar başta olmak üzere yerel dükkânlarda da fiyatlar aynı. İndirimin ‘İ’si yok. Televizyon veya sosyal medya sayfalarından birileri destek veriyor ve yüzde açıklayarak indirim açıklıyor. Bunun bir kuruşu halka yansımıyor. Bizler artık düşmesini beklemiyoruz. Yerinde dursun yeter” derken indirim çağrısı konusunda konuşan esnaflar da; “İndirim yapabilmek için öncelikle ucuz alabilmemiz ve giderlerimizi de düşürmemiz gerekiyor. Toptan ürün fiyatları her ay değil her hafta değişiyor. Artık sattığımız ürünlerin etiketlerini bile değiştiremiyoruz. Birçok market etiketleri tamamen kaldırdı. Bununla beraber dükkân kiraları ve işçi giderleri de ortada. Yılda iki defa artırılan asgari ücret nedeniyle ve dükkân sahiplerinin sürekli artırım talepleri ile giderlerimiz düşmediğinden indirime destek olma şansımız yok. Bizler bu süreçte kazanma değil sadece batmamaya çalışıyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER