© Aksaray 68 Haber 2021

Huzur İçin Sahadalar

Aksaray’da halkın huzur ve güvenliği için polis ekiplerinin yaptıkları denetimler arttırıldı.

Şehir merkezi ve merkeze yakın noktalar ile ana arterlerde huzur ve güven için yapılan uygulamalar aralıksız sürüyor. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şehrin değişik noktalarında yapılan huzur uygulamalarına asayiş ekipleri, trafik şube ekipleri, narkotik ekipleri ve mahalle bekçileri katılırken yapılan uygulamalar sırasında araçlar ve sürücüler tek tek kontrol ediliyor. Araçların belgeleri ve eksik evrakları kontrol edilirken sürücülerin ehliyet kontrolleri ile alkol ölçümleri de gerçekleştiriliyor.

Asayiş ekipleri de yaptıkları GBT sorgulamalarında aranan şahıslar konusunda çalışmalar yaparken suç unsuru olan silah sayılabilecek materyaller konusunda da incelemeler yapılıyor.

Yapılan çalışmalara sonuna kadar destek verdiklerini belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son dönemde huzur konusunda belirli bir kaliteyi yakalayan iller arasında yer alıyor. Polis ekipleri her yönden denetimlerini eksiksiz yerine getiriyor. Toplum içerisinde risk oluşturabilecek alkollü sürücülerin tespiti ve cezalandırılması konusunda özverili çalışan ekiplerin bu çabaları sayesinde il genelindeki huzursuzluk veren grupların sayısında da büyük oranda azalma oldu. Çevirmelerde beklesek te şikayetçi değiliz. Yapılan çalışmalar sonuçta bizler için yapılıyor. Alkol alanlar direksiyon başına geçmesin, silah ve bıçaklarla da kimse sokağa çıkmasın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER