© Aksaray 68 Haber 2021

Hayaller Yine Havada Kaldı

Aksaray’ın yıllardır beklediği ve 20 yıldır yapılması beklenen hava alanı konusunda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na soru önerisinde bulunan Milletvekili Ayhan Erel’e bakanlıktan cevap geldi.

Aksaraylıların artık hayal olarak gördüğü ve kara tren gibi uçaktan da ümidini kestiği hava alanı projesi ile ilgili bakanlık Milletvekili Erel’in sorusuna “Yatırım programında değil” yanıtını verdi.

Gelişen ve yenilenen ulaşım ağlarının ülkenin bağlantı noktası olan Aksaray’a uğramaması ve vatandaşların beklentileri karşılanmaması üzerine Aksaray İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonuna, 2002 yılında yatırım planından çıkarılan ve yaklaşık yüzde 70’i tamamlanmışken atıl vaziyete dönüşerek koyun ağılı görevi gören hava alanı sahasının akıbetinin ne olduğunu sormuştu. Erel’in sorusuna cevap Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık hayvan ağılı olarak kullanılan hava alanı projesinin yatırım programında olmadığını belirtti. Bakanlık tarafından verilen cevabın yetersiz olduğunu ve verilen sözlerin bir an önce tutulması gerektiğini söyleyen Milletvekili Erel TBMM KİT Komisyonunda görüşmeler devam ederken, Aksaray Havaalanı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bizim Aksaray’ın 1994 yılında ihalesi yapılan, 1998’de de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havaalanımız vardı. Valiliğin imkanlarıyla yaklaşık yüzde 70’i tamamlanmıştı, ancak daha sonra 2002 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte yatırım programından çıkarıldığını verdiğimiz bir soru önergesine verilen cevapta gördük. Tabii ki devletimizin imkanlarını da dikkate alarak bu yüzde 70’i tamamlanan bu havaalanını en azından daha önce AK Partili bir milletvekili arkadaşımız uçuş eğitim alanı olarak değerlendireceklerini söylemişlerdi, o da olmadı. Milli servetin zayi olmaması adına kıymetli Genel Müdürümüzden bu konuya eğilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.Milletvekili Erel’in yaptığı açıklamadan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hava alanı projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Aksaray iline havalimanı yapımı Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün yatırım programında bulunmamakta olup bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak verilen ödenekler doğrultusunda yapımı değerlendirilecektir” denildi. (Haber: S.O)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER