© Aksaray 68 Haber 2021

Hatalı Parktan Vazgeçmiyorlar

Aksaray’ın bazı noktalarında trafik yoğunluğunun artmasına rağmen trafik akışını önleyecek şekilde araç park edenler hatalı park ısrarlarından vazgeçmiyorlar.

Yıllar öncesinde yapılan çarpık yapılaşma ve düzenli şekilde yapılmayana şehir planlaması nedeniyle şehrin merkezi konumlarında trafik sıkıntısı her geçen gün daha da artıyor. Artan trafik yoğunluğunu kontrol etmek ve bazı bölgelerde trafiği akıcı hale getirmek isteyen il trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü ekipleri ek tedbirler ile akşam saatlerine kadar Ebulfez Elçibey, Ankara, Eski Sanayi, ve Hükümet Caddelerinde sıcak havaya rağmen sabit görev alırken Aksaray’da hatalı araç kullanma ve park etme ısrarlarından vazgeçmeyen sürücüler polis ekiplerine rağmen bildiklerini okumaya devam ediyor.

Özellikle Eski sanayi Caddesi başta olmak üzere bazı ara sokak ve caddelerde sağlı, sollu park edilen araçlar nedeniyle trafik akışı durma noktasına gelirken Eski sanayi caddesinden kuruyemiş almak isteyen sürücülerin keyfi hareketleri nedeniyle akan trafik Büyük Bölcek girişindeki köprüye kadar uzanıyor. Kendilerine yapılan uyarılara da aldırış etmeyen bu araç sürücüleri ile diğer araç sürücüleri arasındaki tartışma zaman zaman kavga boyutuna ulaşırken plakalara yazılan cezalar da sürücülerin hatalarını tekrarlamalarını önlemeye yetmiyor.

Bu konuda Belirli yerlerde 5 dakika bile olsa duraklayan araçların otoparklara çekilmediği sürece bu soruna bir çözüm bulunma şansının olmadığını belirten sürücüler ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafik sorunundan daha büyük bir sorun olan sürücü sorunu var. Bu şehrin giriş ve çıkışlarının sorunlu olduğunu ve bu alanlarda seri hareket edilmesi gerektiğini kafası çalışan veya ehliyetini hakkıyla almış trafik kurallarını bilen bir sürücü idrak edebilir. Ama Aksaray’da sıkışık trafiğin içerisinde çekirdek almak için aracının dörtlüsünü yakan sürücüler var. Az ileriye gidip müsait yere aracımı bırakayım diyemeyen sürücüler var. Esnaf arkadaşının kapısında aracının dörtlüsünü yakıp çay içen sürücüler var. Polis müdahalesinde çıkıp polise müdahale etmeye çalışan esnaflar var. Bu duruma kesin çözüm cezalar ile birlikte artık çekicilerin çarşı merkezine veya sıkışık sokaklara park eden araçları götürmesi götürmesidir. Büyük şehirlerde olduğu gibi park yasağı olan yerlerde araçlar çekiciler ile otoparklara götürülmeli. İyi niyet bu şehrin trafik sorununu içerisinden çıkılmaz bir hale getiriyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER