© Aksaray 68 Haber 2021

Gençlerimiz Pislikten Uzak Dursun Diye 24 Saat Sahadalar

Aksaray’da uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve ticaretini önlemeye yönelik çalışmaları ile göz dolduran il emniyet müdürlüğü Narkotik şubesi ekipleri okul çevrelerinde de denetimlerini artırırken düzenledikleri operasyonlar ile zehir tacirlerine ağır darbeler vuruyor.

Dünya genelinde en büyük sorunlardan bir tanesi olan ve genelde terör örgütlerinin en büyük gelir kapılarından olan uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti konusunda başarılı çalışmaları ile göz dolduran Narkotik timleri özellikle okulların açılması ile tam saha denetime geçti. Lise ve dengi okullar başta olmak üzere şehir genelindeki gençlerin toplu olarak bulunduğu alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran Narkotik ekipleri elde ettikleri en küçük istihbari bilgileri dahi titizlikle değerlendirirken son 2 ay içerisinde çok sayıda torbacı olarak adlandırılan zehir tacirinin parmaklıklar ardına yollanmasını sağladılar.

Narkotik timlerinin merkezde yaptıkları çalışmalar ile Aksaray’da ikamet eden gençler zehir tacirlerinin tuzaklarından kurtulurken Türkiye’nin kalbi durumundaki E-90 karayolu üzerinde gerçekleştirilen operasyon ve çalışmalar ile Doğu illerinden Batı illerine sevkiyatı yapılmaya çalışılan uyuşturucu veya uyarıcı maddeler o bölgelerdeki gençlere ulaşmadan ele geçirilirken bu sayede bölücü terör örgütü PKK’nın gelir kaynaklarına da ağır darbeler vurularak terörle mücadeleye de önemli katkılar sağlanıyor. Günün 24 saati mesai kavramı olmadan çalışan Narkotik timlerinin özellikle okul çevrelerinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten anne ve babalar; “Son yıllarda Dünya geçmişte olmayan çok değişik tehlikelerle dolu bir yer haline geldi. Teknoloji ile olumsuzluklara ulaşım daha da kolay hale geldi. Uyuşturucu belası çeşitlendi. Çocuklarımızı kontrol edebilmekte zorlanmaya başladık. Okul çevrelerinde güvenlikten endişe ederken o bölgelerdeki narkotik ekiplerini gördük. Okul giriş ve çıkışlarında alınan tedbirler ile çocuklarımız daha da güvende. Ders ve öğle aralarında da diğer ekipler sürekli olarak devriye atarak okul dışındaki kişilerin öğrencileri temaslarını önlüyorlar. Allah her birinden razı olsun, iyi ki varlar” dediler.

Son Operasyonlarda Sonucu 10 Torbacı Tutuklandı

Narkotik ekipleri Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile son bir hafta içerisinde yaptıkları şok uygulama ve operasyonlar sonucunda; 210,92 gram sentetik kannabinoid, 220,19 gram metamfetamin, 22,2 gram esrar, 34 adet sentetik ecza maddesi, 3 adet ecstasy, 3,95 gram eroin, 1 adet hassas terazi, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı, Suçtan elde edilen toplam (11.250) TL para, 1 adet av tüfeği ile 4 adet kartuş ele geçirirken olaylarla ilgili gözaltına alınan  44 yaşındaki E.T. 37 yaşındaki T.T. , 34 yaşındaki İ.İ., 43 yaşındaki F.F., 46 yaşındaki İ.A., 35 yaşındaki S.K., 16 yaşındaki U.D., 32 yaşındaki M.Q., 21 yaşındaki  A.O. ile 31 yaşındaki H.K.’yı gözaltına aldılar. Gözaltına alınan şüpheliler emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER