© Aksaray 68 Haber 2021

“Gazze’de 365 Gündür Soykırım Yapılıyor”

Aksaray'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte konuşan Aksaray Sivil Toplum Örgütleri Platformu ile Aksaray İHH Derneği Başkanı Eyüp Dağdaş, uluslararası kurum ve kuruluşlara seslenerek katliamın durdurulması çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Filistin’e yönelik İsrail tarafından başlayan saldırıları yıldönümünde protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Özellikle kadınların ve çocukların katliamda can verdiğine dikkat çekilen yürüyüşte kadın katılımcılar temsili kanlı bebekleri ellerinde taşıdı. Aksaray İl Müftülüğü önünde başlayan yürüyüş kent meydanına kadar devam etti. Kent meydanında basın açıklaması yapan Aksaray Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, zulme karşı direniş gösteren ve tepkisini koyan herkese teşekkür etti. Dağdaş konuşmasında “Siyonist İsrail, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın kırk iki binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur. Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız. Mazlumun ahı arşa ulaştı. Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi. Artık, ne söz yetiyor, ne kelam. Her şey gözümüzün önünde oluyor. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan Terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti.” Şeklinde konuştu.

 

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail saldırılarında 17 bini çocuk, 11 bin beş yüzü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli’nin katledildiğini aktaran Dağdaş konuşmasının devamında  “97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var. Bunlar istatistiki bir rakam değil, bunların her biri insan, her biri kardeşimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız. Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler. Okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombalarken, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan siyonist rejim, Lübnan’a başlattığı saldırılarla sapkın inancıyla şekillendirdiği arz-ı mev’ud hedefine ulaşmak için bütün bölgeyi ateşe vermeyi planladığını gösterdi. Orada da durmayacaklar, biliyoruz. Gazze’de Rablerine şikayette bulunan çocukların ahı, insanlığı bulmayacak mı zannediliyordu. Filistin’de, Gazze’de Lübnan da bunlar olurken hala dengeleri gözetleyen, küçük çıkarlarının kaybolmasından korkan bir İslam dünyası manzarası ile karşı karşıyayız. Ama gerçek ortada. Batı’yı arkasına alan İsrail, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazze’de başlayan vahşet ve soykırım bugün Lübnan ve Yemen’e de sıçramış durumda. Aksaray 15 Temmuz Meydanı’nda, Filistin halkının haklı mücadelesine ve direnişine destek olmak, Gazze'den sonra Lübnan’a sıçrayan, Yemen'i de hedef alan bu alçakça işgale, katliam ve soykırıma dur demek için buradayız.” ifadelerini kullandı.

 

Boykot çağrısını yineleyen Dağdaş sözlerine “Soykırım destekçisi markaları boykotu derinleştirerek ve yaygınlaştırarak siyonizme kan pompalayan damarları kesmeliyiz. Buradan milletimizin 7’den 70’e her bir ferdine çağrıyı yineliyoruz: İsrail malı almazsan ölmezsin, alırsan çocukları öldürürler. Susmak vahşetin ortağı olmaktır. Gazze’de Lübnan da yaşanan soykırım bir an önce durdurulmalıdır İsrail, yüz yıldır Filistin topraklarında katliam yapan bir terör örgütüdür. 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşananlar Siyonist işgalin yeni bir evresini göstermektedir. Gazze’deki direniş, insanlığın ve bizim onurumuzdur. Gazze’de evleri, toprakları, özgürlükleri, inançları için direnenlere selam olsun! İnsanlığın sancağı yere düşmesin, haysiyeti çiğnenmesin, umutlar sönmesin diye zulme karşı göğsünü siper edenlere, korkunç soykırıma rağmen siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam olsun! Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze’de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi selamlıyoruz. Filistin Gönüllüleri kardeşlerimiz katılımlarınız için çok teşekkür ederiz,” diyerek son verdi. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER