© Aksaray 68 Haber 2021

En Etkili Bilim İnsanları Listesine ASÜ’de 7 İsim Yer Aldı

Stanford Üniversitesinin hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2024” raporu, Hollanda merkezli bir yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımladı. “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki kategoride yayımlanan listede Aksaray Üniversitesinden (ASÜ) yedi akademisyen yer alıyor.

Listeye ASÜ’den, “Yıllık Etki” kategorisinde Prof. Dr. Talat Baran, Prof. Dr. Tolga Taner, Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir, Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran, Doç. Dr. Şükrü Dursun ve Prof. Dr. İsmail Bayraklı girme başarısı gösterdi. “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Prof. Dr. Talat Baran, Prof. Dr. Mustafa Işık, Prof. Dr. Tolga Taner ve Doç. Dr. Şükrü Dursun isimleri yer alıyor. Liste hazırlanırken 22 anabilim dalı ve bunlarla ilintili 174 alt bilim dalındaki bilimsel üretkenlikler inceleniyor ve nitelikli yayın sayısı, atıflar, makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerleri, h-indeks, hm-indeks ve patent sayısı gibi somut akademik ölçütler değerlendiriliyor. Araştırmacı kurum bu yıl, dünya genelinde 200 bini aşkın ismi değerlendirdi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan ASÜ’lü akademisyenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Arıbaş, bilimsel başarıları arttırmak adına daha yoğun şekilde çalışacaklarını belirtti. (ASÜ Basın)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER