© Aksaray 68 Haber 2021

Emniyet 4 Koldan Sahada Aranan Şahıslar İçin Uygulamalar Sıklaştırıldı

Aksaray’da huzur ve güven uygulamaları kapsamında il emniyet müdürlüğü ekipleri il genelinde yaptıkları uygulamalarda GBT sorgularının yanı sıra araçları didik, didik aradı.

Aksaray’da halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarını 7/24 sürdüren il emniyet müdürlüğü ekipleri il genelinde genel asayiş uygulamalarını da sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde şehrin değişik bölgelerinde emniyet müdürlüğünün tüm birimlerinin destek verdiği uygulamalarda araçlar didik, didik aranırken araç içerisindeki şahısların da GBT sorgulamaları Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinde yapılarak aranıp aranmadıkları tespit ediliyor.

Özellikle kalabalık alanlarda ve bu alanlara çıkan caddelerde yapılan çalışmalar öncesinde araçların çıkabilecekleri ara yollarda da polis ekipleri görev alarak uygulamadan kaçmak isteyen araçlar da bu noktalarda durduruluyor. Aksaray merkezde son yapılan uygulamalarda yüzlerce araç ile binlerce şahsın GBT sorgulaması yapıldı. Yapılan sorgulamalarda firari veya asker kaçağı olarak aranan şahıslar gözaltına alınırken araçlarda bulunan suç unsuru malzemelerle ilgili de işlem yapıldı. Asayiş ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından araçlar trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri tarafından da kontrol edilirken evrak eksikliği olan araçlar ile sürücüleri üzerinde cezai işlemler yapıldı. Aksaray’da yapılan uygulamaların devam edeceği öğrenilirken uygulamada durdurulan araç sürücüleri ile araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaşlar da yapılan çalışmaların gerekli olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da son dönemde asayiş sorunu olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından birçok paylaşım yapılıyor. Bununla beraber sürekli olarak uyuşturucu ve değişik olaylarla da basında yer almaya başladı. Bu kadar abartılan olayları bizleri tedirgin ediyor. Ama bugün görüyoruz ki şehrin her yerinde denetim var. Devlet varlığını hissettiriyor. Aksaray böyle bir şehir değil. Denetimlerin her yönüyle devam ettirilmesini istiyoruz. Bizler bu denetimlerden şikayetçi değiliz. Şikayetçi olanların da zaten başka sıkıntıları vardır” dediler. (Haber Fotoğraf: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER