© Aksaray 68 Haber 2021

Elektriğe Büyük Zam

EPDK’dan yapılan açıklamaya göre konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 38, tarımda kullanılan elektriğe ise yüzde 30 zam yapılırken zam 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Yüksek enflasyonla mücadelenin sürdüğü ülkemizde enflasyonun düşmesi için tasarruf tedbirleri uygulanmaya devam ederken elektriğe beklenmeyen oranda zam yapıldı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulundan yapılan açıklamaya göre konutlarda kullanılan elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38, tarımsal faaliyetler için yapılan abone grubuna yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında zam yapıldığı açıklandı.Bu zamla birlikte 1 Temmuz sonrası fatura bedelleri daha fazla vatandaşların canını yakarken zam kararına tepki gösteren Aksaraylı vatandaşlar; “Tasarruf tedbirleri kapsamında her şey yolunda giderken ya da böyle açıklanırken bu zam nereden çıktı? Enflasyonu tetikler endişesi ile asgari ücrete bir kuruş zam yapılmazken elektrik maliyetlerindeki artış enflasyonu tetiklemeyecek mi?

Bizlerin artık dayanacak gücü kalmadı. Yüzde 38’lik oran çok fazla. Burada yaşayanların bir kısmı elbette çok zengin yüzde 38 değil 380’de yapılsa zam umurlarında olmaz ama bizler için yüzde 20 bile çok büyük sıkıntı demektir. Ay sonunu getiremez duruma geldik. Ev kiralarındaki artış, gıda fiyatlarındaki artış, elektrikteki artış devam ederken maaşlar enflasyonu tetiklememek için artırılmıyor? 17 Bin liraya çalışan bir işçinin ay sonunu nasıl getirdiğini bir kişi bile umursamıyor” derken tarım sektöründeki üreticiler de açıklanan tarife ve tarımsal ürün fiyatlarının tarlaları boş bıraktıracağını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “geçen seneki arpa fiyatı ile bu seneki arpa fiyatı neredeyse aynı. Ürettiğimiz ürün fiyatı sabit dururken üretimde kullandığımız mazot, elektrik, gübre, tohum giderlerindeki artış ise durmak bilmiyor. Bu sene hasat yapan küçük üreticiler önümüzdeki sene için üretmeyeceklerini söylüyorlar. Elektriğe yapılan son zam da artık kararsız olanların kararlarını vermelerinde etkili olacak. Dayanacak gücümüz kalmadı, daha ne diyelim” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER