© Aksaray 68 Haber 2021

Düzgün “Aksaray Boşanma Davalarında 2’inci Sırada”

Aksaray Barosu başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün ilde nüfus ile orantılandığında boşanma davaları konusunda Aksaray’ın 2’inci sırada olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Aksaray Barosu başkanlık seçimlerini 1 oy fark ile kazanan Aksaray Barosu başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün gazetecilerin kendisini ziyareti esnasında il genelinde tüm haksızlıklara karşı Aksaray Barosunun üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceğini belirtirken il genelinde en yoğun mahkemelerden birisinin de Aile Mahkemeleri olduğunu belirtti.

Düzgün gazeteciler yaptığı açıklamada “Nüfus ile orantılandığında Aksaray’daki boşanma oranlarında Türkiye’de 2’inci sırada” olduğunu belirtti.

Baro başkanı Düzgün’ün açıkladığı verinin şaşırtıcı olmadığı belirten Aksaraylılar ise “Olumsuz verilerde hep ilk sıralardayız” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da son yıllarda boşanma davalarının arttığını bilmek için adliye içerisinde olmaya gerek yok. Ancak bu sıralamada en üstlerde olduğumuzu da öğrenmiş olduk. Son yıllarda artan ekonomik sebepler başta olmak üzere birçok sudan sebeple 1 yılını tamamlamamış evlilikler bile sona eriyor. Bu evliliklerin bitmesinde ne yazık ki aileler birinci sebep oluyor. Ne kızın, ne de erkeğin ailesi çocuklar geçim yapsın biz karışmayalım demiyorlar. Ekonomik koşullara gelince burada da sebep yine evlilik sürecindeki gereksiz masraflardan doğan taksitler. Bu taksitlerin ödenme sürecindeki yaşanan sıkıntı ister istemez geçimsizliğe neden oluyor. Sadece Aksaray değil başka illerde yaşayan akrabalarımızın çocuklarının bile bir evlilik, birde ayrılık haberlerini alıyoruz. Artık gençler evlenip ayrılıp kendi başlarına bir hayat sürmeye çalışıyorlar. Bu erkekler için de, bayanlar için de aynı. Bu konuda evlilik kararları konusunda çok acele kararlar verilmemesi ve evliliklerden sonra erkek tarafının da, kız tarafının da gençler üzerindeki baskılarını kaldırmaları gerekiyor. Bu iş çocuk oyuncağı değil” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER