© Aksaray 68 Haber 2021

Dur İhtarına Uymayan Sürücü Kovalamaca İle Yakalandı

Polis ekiplerinin yaptıkları uygulamada dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan sürücü polis ekiplerinin ısrarlı kovalaması ile yakalanırken kaçmaya çalışan sürücünün alkollü olduğu öğrenildi.

Aksaray genelinde huzur ve güven uygulamalarını sürdüren il emniyet müdürlüğü Asayiş ve trafik tescil şubeleri özellikle akşam saatlerinde rutin yol uygulamalarını sürdürürken çok sayıda asayiş ve trafik sorununa neden olacak şahsılara müdahale ederek halkın zarar görmesini önlüyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmaların sonuncusunda 34 BAL 972 plakalı otomobile dur ihtarında bulunan polis ekipleri sürücünün ihtara uymayarak kaçmaya çalışması üzerine şüpheli aracın peşine düştü. Polis ekipleri Coğlaki mahallesinden başlayan kovalamacada başka araçlar ve şahısların zarar görmemesi için tedbirli şekilde 20 dakika boyunca ısrarla takip ettikleri aracı çıkmaz sokakta sıkıştırarak durdurdu. Araç sürücüsü 20 yaşındaki Mustafa A.’yı araçtan indiren trafik ekipleri şahsın ehliyet ve diğer araç bilgilerini kontrol ederken asayiş birimleri de araçta inceleme yaptılar. Araçta yapılan kontrollerde suç unsuruna rastlanmazken Mustafa A.’nın yapılan alkol kontrolünde 078 promil alkollü olduğu bu nedenle polis ekiplerinden kaçmaya çalıştığı anlaşıldı. Alkollü şekilde araç kullanan ve dur ihtarına uymayan sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken 5 bin 966 Lira para cezası kesildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER