© Aksaray 68 Haber 2021

Drone Destekli Denetimler Sürecek

İl Emniyet müdürlüğü bölge trafik denetleme şubesi ile trafik tescil ve denetleme şubeleri tarafından il genelinde drone ile trafik denetimleri sıklaştı. Bir çok kusurlu araç tespit edilirken denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Aksaray merkez ve çevre yollarda yaz ayı nedeniyle yoğunlaşan trafik düzenini sağlamaya çalışan Aksaray il emniyet müdürlüğüne bağlı bölge trafik denetleme şubesi ile trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri çalışmalarına hız verdi. 24 saat trafik düzeni ve güvenliği için görev başında olan ekipler il genelinde meydana gelen kazalara müdahalenin dışında trafik akışını sağlamak için 40 dereceyi aşan sıcaklarda görev yapıyorlar. Son olarak denetimlere de yoğunluk veren polis ekipleri gerek çevre yolları gerekse şehir merkezindeki kavşak ve ana caddelerde hava destekli denetimlerini arttırdı. Bu kapsamda dorone ile yapılan denetimlerde; Kırmızı ışık ihlali,cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri kullanımı ve emniyet şeridi ile emniyet şeridi kullanımı konusunda denetim  yapan ekipler drone ekiplerinin yönlendirmeleri ile kural ihlali yapan sürücüleri durdurarak hem ikaz ediyor hem de ilgili maddelerde cezai işlem uyguluyor. Yapılan denetimler nedeniyle trafik düzenin sorun en aza indirilirken denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Denetim faaliyetlerini ilişkin il emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise; “Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik denetimleri kararlılıkla devam edecektir” denildi. (Haber:E.B)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER