© Aksaray 68 Haber 2021

Dinçer Külliye Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Aksaray Belediyesi tarafından kaba inşaatı tamamlanarak ince işçilik ve mermer kaplama çalışmaları yapılan Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde devam eden çalışmaları Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yerinde inceledi.

Selçuklu Cami ve Külliyesi; 7 Bin 196 metrekarelik alanda ihtişamlı yapısı, üzerinde bulundurduğu Türk-İslam mimarisinin motifleri ve kullanışlılığı ile göz alıcı bir biçimde Atatürk Bulvarı üzerinde yükseldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu proje alanındaki; caminin, otoparkın, emekli dinlenme evinin ve kitap konaklarının betonarme, duvar işçiliği ve çatı kaplama gibi kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Mermer işçiliği ve diğer ince işçiliklerin yapıldığı projeyi yerinde inceleyen Başkan Dinçer, ekiplerden projede gelinen son aşama hakkında bilgiler aldı. Projelendirildiği biçimde hayata geçmesi için tüm alanları inceleyen Başkan Dinçer cami içerisindeki; mihrapta, minberde, kürsülerde, pencere sövelerinde, cami giriş kapılarında, şadırvanda ve merdiven mermerlerinde yapılan mermer işçiliklerini inceledi.

Selçuklu cami ve Külliye projesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Selçuklu Cami ve Külliye projemizi şehrimizin simge eserlerinden olması üzerine planladık. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz projemizin kaba inşaat aşamasını tamamladık. Cami ve Külliyemizin projelendirildiği biçimde hayata geçmesi için sürekli takibinde olduk. İhtişamlı yapısı ile hayata geçtiği bölgenin çehresini değiştiren bu eserimizin iç mekanlarının da eksiksiz ve kusursuz olması için çalışıyoruz. Şuan camimizin içinde ince işçilik çalışmaları devam ediyor. Bizde bu çalışmaların takipçisiyiz. Şehrimize dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Cami ve Külliye projesinde yaptığı incelemenin ardından belediyenin yürüttüğü diğer projeleri incelemek üzere proje alanında ayrıldı. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER