© Aksaray 68 Haber 2021

Devlet Hastanesi Proje İhalesini Bekliyor

Aksaray’ın en acil ihtiyaçlarının başında gelen devlet hastanesi konusunda yer tashihinin gerçekleştiği ve proje ihalesinin ardından çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

Aksaray’da halkın en fazla şikayet ettiği alanların başında gelen sağlık konusunda yeni devlet hastanesi çalışmaları hız kazandı. Özellikle 800 yatak kapasitesine rağmen kapasitesinin yüzde 80’ine yakınını kullanan Hastanede ilerleyen dönem için tehlike çanlarının çalması üzerine geçen Ak Parti milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve il başkanı Hamza Aktürk’ün bakanlıktaki temasları sonucunda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yükünü azaltacak yeni bir hastane için çalışmalarda büyük ilerleme sağlandı.

Yeni hastane için yer çalışmaları yapılırken çalışmalarda gelinen son noktayı Ak parti Aksaray il başkanı Hamza Aktürk açıkladı. Kanal 68 Televizyonunda gündeme dair açıklamalar yapan Aktürk hastane konusunda yaptığı açıklamasında; “Aksaray’da yakın zamanda hizmete giren Eğitim ve Araştırma hastanemizde yataklı hasta kapasitesi yüzde 80 oranını aşmış durumda. Bu oran yüzde 85’i bulduğu zaman bu iller için kırmızı alarm seviyesi demek. Bizlerde bu sorunu Sağlık bakanımız ve ilgili kurumlara ilettik. Yeni bir hastane için de hemen yer tashihine başladık. Yer tashihi konusunda hazine arazisi belirlemez zorundaydık. 3 Farklı lokasyon değerlendirildi. Bu bölgelerin ulaşım ve diğer özellikleri değerlendirildi. Sonuç olarak Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünün arkasındaki alan tercih edildi. 300 yataklı bir hastane için 70 dönüm bir alan gerekli olduğundan alana Aksaray belediye başkanımız da belediye olarak katkıda bulunarak yeni devlet hastanesinin alan tashihi yapıldı. Şimdi proje ihale süreci başladı. Bu süreçten sonra inşallah temelini atacağımız hastanenin en geç iki yıl içinde hizmete girmesini sağlayacağız” dedi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER