© Aksaray 68 Haber 2021

Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Deprem başta olma üzere felaketlere hazırlık için önem taşıyan tatbikatların sonuncusu Şehit pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesinde yapıldı.

Deprem kuşağı üzerinde bulunan ve geçmişteki acı tecrübeleri ile birçok can kaybının yaşandığı ülkemizde afetlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 6 Şubat tarihli depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken Aksaray Afet ve Acil Durum il müdürlüğü derem başta olmak üzere birçok felaketle ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda okulların eğitim ve öğretime başlamasıyla Aksaray merkezdeki okulların yurtlarında kalan öğrencilerin deprem anı ve sonrasındaki yapacaklarını tatbik etmek için harekete geçen AFAD ve Milli Eğitim il müdürlüğü geçtiğimiz hafta sonu Aksaray merkezdeki Şehit pilot Hamza Gümüşsoy Fen lisesinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

AFAD, UMKE, İtfaiye, MEB AKUB, ve 112 acil sağlık ekiplerinin katıldığı tatbikatta merkez üstü Hasandağı bölgesi olan 6,1 şiddetinde deprem meydana geldi. Okuldaki sirenlerin devreye girmesi ile öğrenciler aldıkları deprem eğitiminde gördükleri üzere tek sıra şeklinde okul toplanma alanında bir araya geldi. Okuldaki görevli öğretmenlerce bahçede tek sıra halinde sıralanan öğrencilerin sayımları gerçekleştirilirken 4 öğrencinin çıkmadığı tespit edildi. Edinilen bilgi üzerine okula giren AFAD ekipleri engelli olan öğrenciyi okuldan tahliye derken 2 öğrencinin de kaçış esnasında yaralandığını tespit ettiler. UMKE ekiplerinin de desteği ile okul içerisinden tahliye edilen 3 öğrencinin dışında okul içerisindeki son öğrenci de üst kattaki mahsur kaldığı alanda tespit edildi. İtfaiye ekiplerinin yardımı ile bulunduğu alanın camından alınan öğrencinin de sağlık kontrolleri yapılırken deprem tatbikatı başarılı şekilde sonlandırıldı. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER