© Aksaray 68 Haber 2021

Define Avcılarına Suçüstü

Aksaray’da geçen hafta merkez sınırları içerisinde yakalanan 5 kişinin kazı alanında bıraktıkları malzemelerde bulunduğu yerden AFAD ekiplerinin yardımı ile çıkartıldı.

Aksaray’da huzur ve güven için çalışan il jandarma komutanlığı ekipleri il genelinde tabii ve doğal varlıkların zarar görmemesi ve ülkenin yer altı zenginliklerinin yağmalanarak yurt dışına kaçırılmaması için sorumlu oldukları alanlarda denetim ve kontrollerini artırdılar.

Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile yürütülen çalışmalarda jandarma istihbarat ekipleri merkez mülki sınırları içerisindeki bir alanda kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaştı. Alınan ihbar ile harekete geçen il jandarma komutanlığı KOM ekipleri ihbara konu adrese yaptıkları baskında 3’ü il dışından 2’si Aksaray’dan olmak üzere 5 kişiyi suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar işlemleri için il jandarma komutanlığına götürülürken kaçak kazı yapanların bulunduğu alanda yapılan kontrollerde alanda ve kuyu içerisinde bulunan 1 adet jeneratör, 1 adet hilti, 3 adet kürek, 2 seyyar kablo, 1 adet projektör, 13 metre halat da AFAD dağcılık ekibinin destekleri ile bulunduğu yerden çıkartılarak el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler ile adli işlemlerin sürdürüldüğü öğrenilirken il jandarma komutanlığından yapılan açıklamada; “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER