© Aksaray 68 Haber 2021

Çözüm Bulunamayan Caddede Kaldırım ve Yol İşgali Büyüyor

Aksaray’ın en kalabalık caddelerinin başında gelen Eski Sanayi Caddesinde hatalı parklanma nedeniyle yol işgalleri önlenemezken kaldırım işgalleri de artmaya başladı.

Şehrin en kalabalık caddelerinin başında gelen ve Aksaray merkezinin en önemli tahliye merkezi durumundaki Eski Sanayi Caddesindeki parklanma sorunu çözülemezken caddedeki kaldırımlarda da işgaller artmaya başladı. Özellikle işyeri sahipleri başta olmak üzere seyyar satıcılar nedeniyle yayalarında yollara inmesi ile cadde trafiği içerisinden çıkılmaz bir hale gelirken vatandaşlar trafik denetimlerine rağmen caddede araçlarının dörtlülerini yakarak parkta ısrar eden araçlara ceza yazılmamasının hu sorunu büyüttüğünü savunurken caddenin bir tarafındaki kaldırımın nalburlar ve kuruyemiş dükkânları tarafından yavaş, yavaş kapatıldığını belirterek denetimlerin yapılmasını ve dükkânların dışına mal sergilenmesinin kesinlikle yasaklanmasını istediler.

2 Sene önce halkın sorunsuz şekilde yürümesi için genişletilen kaldırımlar nedeniyle yolun tek tarafı parka yasaklanmış ve kaldırımlar da genişletilmişti. Aradan geçen zamanda yolun her iki tarafı ile bazı noktalarına araçların ikinci sıra park etmeleri nedeniyle trafik tamamen dururken burada tıkanan trafik Ankara Caddesi. Büyük Bölcek Caddesi, Ebulfez Elçibey Caddesi ile Hükümet Caddesinden akan trafiğinde durmasına neden oluyor. Bu sorunu bilen ve trafik ekiplerini görmelerine karşılık araçlarının dörtlülerini yakarak dükkânlara giren sürücülere göz yumulmasının sorunu artırdığını belirten Aksaraylılar artık yolcu indirmek haricinde duran sürücülerin anında cezalandırılması gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray trafiği çarşı merkezi nedeniyle sıkıntılı durumdayken birileri bu sorunu büyütmek adına bildiklerini okumaya devam ediyor. Şehir merkezinin en önemli tahliye merkezi durumdaki Eski Sanayi Caddesinde hatalı park sorunu nedense bir türlü çözülemiyor. Cadde üzerinde tek sıra parka izin verilmesine rağmen bazen yolun her iki tarafı da doldurulup ikinci sıra bile park oluyor. Bu sürücüler araçlarının dörtlülerini yakarak trafiğin tamamen durmasına neden olurken caddede sabit bulunan polis ekipleri de bu araçların kısa süreli duruşlarına müsaade etmek zorunda kalıyor. 5 Dakikada işini bitiren bu araçların hareketlerinin ardından saniyeler geçmeden başka araçlar hemen o araçların yerlerini dolduruyorlar. Yani aslında araçlar kısa sürede değişse de o yerler akşama kadar dolu olduğundan trafik sorunu da artıyor. Bu nedenle yolcu indirme haricinde bu yerde duran araçların artık anında cezalandırılması ve duruşa izin verilmemesini istiyoruz. 1 veya 10 dakika duran araç nedeniyle geride trafik çileye dönüşürken bu araç sahibi güle oynaya alışverişini yapıyor.

Yine aynı caddenin özellikle Atatürk Bulvarına gidişteki sağ taraf kaldırımları artık işgal edilmeye başlandı. Bu durum nedeniyle artık yayalar caddeye inerek yürümeye başladılar. Caddenin çarşı istikametinden baş tarafından sonuna kadar olan kısmında nalbur ve bazı kuruyemişçilerin işgalleri nedeniyle artık kaldırımlar da dükkânların parçası haline gelmeye başladı. Bu konuda da zabıta ekiplerinin cadde üzerinden gezmek dışında da iş yapmasını ve kaldırımların yayalar için tamamen boşaltılması gerekiyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER