© Aksaray 68 Haber 2021

Çöken Ağılda 12 Hayvan Telef Oldu

Yeşiltepe beldesinde meydana gelen olayda köy içerisinde koyun yetiştiren çiftçiye ait olan ve içerisinde 100’e yakın koyunun bulunduğu ağılda yaşanan göçükte ilk belirlemelere göre 12 koyun telef oldu.

Olay dun akşam saatlerinde merkeze bağlı Yeşiltepe kasabasında meydana geldi. İddiaya göre kasaba içerisindeki Zafer Mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 55 yaşındaki M.G.’ye ait ağıl geçen hafta il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ağılın üstünde biriken kar tabakasının erimesi sonucu oluşan ağırlığa dayanamayarak çöktü.

İçerisinde 100’e yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılın çöktüğünü gören üretici hayvanlarını kurtarmaya çalışırken komşuları durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdiler. Alınan ihbar ile çöküğün yaşandığı bölgeye jandarma ve 3 AFAD ekibi sevk edildi. Ağılın çöktüğünü duyan kasaba halkı da kurtarma çalışmalarına katılırken 80’den fazla hayvan göçükten kurtarılırken toprak altında kalan 12 hayvan ekipler ve kasaba halkı tarafından çıkartıldı. Olay nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER