© Aksaray 68 Haber 2021

Çimeli’den Kaçan Kurbanlık Uzun Mücadelenin Ardından Sahibine Teslim Edildi

Kurban bayramlarının alışıla geldik görüntüsü olan kaçan kurbanlıklar konusunda bildik görüntülere rastlanırken Çimeli köyünden kaçan kurbanlık uzun çalışmalar sonunda sahibine teslim edildi.

Her kurban bayramında haberlere konu olan firari kurbanlıklar için hazırlıklarını günler öncesinde yapan Aksaray belediyesi merkezdeki ufak olaylara müdahalesini yaparken merkez dışındaki olaylara da AFAD ekipleri müdahale etti.

Arefe günü yaşanan kurban teslimleri sırasında yaşanan olaylarda büyük sorunlar yaşanmazken Çimeli köyünden firar eden kurbanlık düve Baymış köyüne kadar kaçtı. Baymış köyüne kadar kaçan kurbanlığı takip eden kurban sahipleri kurbanlık düvenin sulama kanalına inmesi ile kurbanlığı yeniden Çimeli köyüne kadar sürdüler. Çimeli köyünde hayvanı boynundaki ipten sulama borusuna bağlayabilen kurbanlık sahipleri 112 acil çağrı merkezinden yardım istedi. Alınan ihbar üzerine AFAD ekipleri bölgeye sevk edilirken kanalda bekleyen hayvan için iş makinesi temin edildi. Köy içerisinden temin edilen iş makinesi ve Aksaray belediyesi veteriner işleri müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu ile sakinleştirdiği kurbanlık düve AFAD personeli ile köylülerin müdahalesi ile iş makinesi tarafından kanal içerisinden baygın bir halde alınarak kesimi yapılacak olan evin bahçesine teslim edilirken il genelinde kayıp kurbanlık olmadığı öğrenildi. (Haber Fotoğraf E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER