© Aksaray 68 Haber 2021

“Çift Yönlü Kazanıyorlar”

Son günlerde cep telefonları ile sabit internet tarifelerinde yaşanan anormal artıştan şikayetçi olan pek çok Aksaraylı 1-2 aydır cep telefonları ile sabit internet hizmetlerinde de yavaşlama olduğunu ve verilen hizmet kalitesinin yerlerde olduğunu söylediler.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da özellikle cep telefonları tarifelerinde paket yenilemek isteyen vatandaşlara sunulan ücret tarifeleri vatandaşları isyan noktasına getirirken aynı tarife artışlarına sabit internet hizmeti veren kamu kurumunun da ortak olmasına tepki gösteren vatandaşlar “En ucuz tarifeye bile en az Yüzde 100 zam geliyor, ancak verilen hizmet kalitesi de yarı yarıya düşüyor” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ülke genelinde de şikayetlere konu olan cep telefonları aylık paket ücretlerine yapılan zam ortadayken benzeri paket tarifeleri ne yazık ki devlet kurumu olan bir sabit internet sağlayıcısından da geldi.

Cep telefonu firmaları geçen seneye göre neredeyse 3 katına kadar rakamlar ile müşterilerini ikna etmeye çalışırken evde kullandığımız tarifeye teklif edilen rakam bizleri hayretler içerisinde bıraktı. Bu ülkede enflasyonun sürekli düştüğünü söyleyenler televizyon ekranlarında açıklamalarına devam ederken, enflasyon artışlarının yüzde 50’lere kadar gerilediği müjdeleri verilirken devletin kendi kurumu en ucuz tarifesine bile yüzde 100 zam yaparak müşterilerini ikna etme yoluna gitti.

Bizlerin maaşlarına yüzde 25-30 zamlar yapılırken TÜİK verileriniz baz alan sayın devlet yöneticileri neden bizlerden alınan ücret ve faturalarda da aynı yolla bu zammı yapanlara bir sınır koymuyor.

Yapılan zamla uğraşırken özellikle evlerde de cep telefonlarında da internet kaliteleri yarı yarıya düştü. Paket ücretlerine 2-3 kat zam yapılırken sağladıkları internet paketlerindeki hızı da yarı yarıya düşürdüler. Bu kurum ve kuruluşları neden bir kişi denetleyip bu sorunlarla ilgili bir açıklama yapmaz. Şu anda okullar açık olduğu için her evde kullanılan tarifeler için neredeyse devletin kendi sahibi olduğu kurumundan anormal rakamlar teklif edilerek müşteriler ikna edilmeye çalışılıyor. Verilen hizmete baktığımızda bırakın Aksaray’ın kırsalında 3 GSM şirketi de kalite yönünden birbirinden rezil durumda. İl merkezinde pek çok cadde ve sokakta cep telefonları çekmiyor.

Sabit internet hizmetine geldiğimizde de durum farklı değil. Söz verilen hız ile evlere veya iş yerlerine bağlanan hız arasında yakınlık bile yok. Yani bu firmalar denetim eksikliği nedeniyle bu dönemde halkı hem 3’e katladıkları paket ücretleriyle mağdur ederken diğer yandan da verdikleri hizmeti de yarı yarıya düşürerek çift taraflı haksız kazanç elde ediyorlar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER