© Aksaray 68 Haber 2021

Bu Yola Denetim ve Hız Kontrolü Şart

Hafta sonları şehrin en işlek yolarından birisi haline gelen Aksaray ile Hasan dağı bölgesini birbirine bağlayan yoldaki yoğunluk kaza riskini artırırken sürücüler özellikle hafta sonları yolun Sağlık ve Helvadere kasabaları arasında kalan kısmında denetim ve hız kontrollerinin artırılmasını talep ettiler.

Geçmiş yıllarda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile sıkça gündeme gelen ve genişletme çalışmalarının ardından kazların azaldığı Aksaray ile Hasan dağını birbirine bağlayan karayolunda hafta sonu Aksaraylıların mesire alanlarına gitmesi veya bölgeyi gezmeye gitmesi ile trafik yoğunluğu normalinin 10 katına kadar çıkarken hız limitine uyulmaması ve virajlı olan yollarda hatalı sollamaların artması kaza riskini artırırken sürücüler bölgedeki kaza riskine dikkat çekerek denetimlerin artırılması çağrısı yaptılar.

Yolun Sağlık ile Helvadere kasabaları arasında kalan kısmında radarla hız kontrolü ve denetim yapılmasının şart olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Aksaray’da hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri trafik yoğunluğunun en az 10 katına çıktığı Aksaray ile Helvadere’yi birbirine bağlayan yolda araç yoğunluğu ve denetimsizlik nedeniyle artan kural ihlalleri trafik kazası riskini artırıyor. Bu yolun Sağlık ile Helvadere arasındaki kısmında uygulama yapılması şart. Hız limitlerinin çok üzerine çıkan sürücülerin gidiş ve geliş yönlü olan yolda diğer sürücüleri sürekli sıkıştırmaları bazı noktalarda hız limitlerini 120 kilometrenin bile üzerine çıkartmaları felakete davetiye çıkartıyor. Artık bir felaket olmadan bu yolda en azından hafta sonları bir denetim yapılmalı. Bu güzergâhta oluşan kaza sonrası değil oluşmadan bir tedbir alınmasını istiyoruz. Cumartesi ve Pazar günleri Hasan dağından gelen piknikçilerin yoğunluğu kaza riskini artırıyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER