© Aksaray 68 Haber 2021

“Bu Sene de Kaldı”

Kış ayının yaklaşmasıyla ülke genelindeki yol çalışmalarında sona gelinirken Aksaray’ın Ortaköy yolu ile merkezi Ihlara bölgesindeki köylere bağlayan kireçlik mevkiindeki yolun akıbeti belirsizliğini koruyor.

Karayolları tarafından yapılması gereken Aksaray Ortaköy yolu ile geçtiğimiz aylarda sel felaketi ile gündeme gelen ve çok sayıda trafik kazası ile gündem olan yollardaki çalışmaların akıbeti belirsizliğini koruyor. Yıllardır beklenen ve bir dönem çalışmaların başladığı ve müteahhidin çekilmesi ile kalan Ortaköy yolunun ihale ve mahkeme süreçleri nedeniyle yapılamaması tepkileri artırırken her iki yol için karayollarının kesin bir takvim açıklayamaması Aksaraylıların tepkilerine neden oluyor. Yolların fiziki koşulları nedeniyle her yıl çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı yollarda yaklaşan kış mevsimindeki olumsuzlukların da eklenmesiyle sıkıntının büyük olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Aksaray’da yıllardır beklenen Ortaköy yolu bu yıl da kaldı. Yıllar önce başlatılan yol çalışması her nedense bir türlü tamamlanamıyor. Bu yol Aksaray ile Kırşehir’i de birbirine bağladığı için çok önemli bir konumda.

Türkiye’nin bir çok noktasındaki ilçe yollarının büyük bölümü bile duble yol şeklinde yapılırken Aksaray Kırşehir yolu bir türlü tamamlanamadı. Sürekli olarak eski firmanın dava açmasından ihale sürekli iptal ediliyor deniliyor ve bu sorun çözülemiyor. Bu yol birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yıllardır yapılmayı bekliyor. Bu seneyi de boş geçirdik inşallah bir daha ki sene de böyle geçmez” derken Aksaray’dan Ihlara bölgesine giden ve Aksaraylıların büyük kısmının kullandığı Kireçlik mevkiindeki yolun akıbeti konusunda bir açıklama beklediklerini söyleyen bölge halkı da; “Geçmişte çok kullanılmayan ancak son yıllarda bölge ile Aksaray merkezin en önemli ulaşım noktası olan yol sorunu bu senede kaldı. Geçen aylarda bu yoldaki sorun meydan gelen sel felaketi ile iyice gün yüzüne çıktı. Yolun fiziki durumu da artık trafik için sorun oluşturmaya başladı. Bu yolda acil olarak çalışmaların başlaması ve selin gelebileceği noktalardaki köprüler genişletilerek yola ulaşmamalı. Bizler bölge halkı olarak en çok bu noktayı kullanıyoruz. Hafta sonları bölgedeki köy, kasaba ve ilçelere giden hemşerilerimizde trafik yoğunluğunu 3-4 katına kadar çıkartıyor. Kış mevsiminde kar ve buzlanma nedeniyle de bu yol sürekli olarak kapanıyor. Artık bu yolla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.B)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER